Haberler

Filipinli Rhoda, Elbistan'da Müslüman Oldu

Güncelleme:

İngiltere'de 3.5 yıl önce tanıştığı Hüseyin Döngel ile evlenmek için Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne gelen Filipinli Rhoda Mateo, Müslüman oldu.

Kendi rızasıyla İslamiyet'i seçtiğini ifade eden Mateo, ismini Melek olarak değiştirdi.

İngiltere'de bir fabrikanın yönetici olan Rhoda Mateo, restoran sahibi Hüseyin Döngel ile 3.5 yıl önce tanıştı ve geçen süre içersinde arkadaşlıkları aşka dönüşünce evlilik kararı aldı. Evlenmek için Elbistan'a gelen Mateo, Hüseyin Döngel'e Müslüman olmak istediğini söyledi. Elbistan İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından Kelime-i Şehadet getiren Rhoda Mateo, Müslüman oldu. İsmini Melek olarak değiştiren Mateo, İslamiyet'i kendi rızasıyla seçtiğini söyledi.

Rhoda Mateo ile evlenmek üzere Elbistan'a geldiklerini belirten Hüseyin Döngel, "Arkadaşlarımın aracılığıyla Melek ile tanıştım. 3.5 yıl süren arkadaşlığımız duygusal bir bağa döndü. Evlilik kararımı açıklamadım ve olumlu yanıt aldım. Ailesiyle tanıştık. Bende kendi ülkemin yapısı ve kültürü hakkında bilgiler verdim. İslam dini hakkında önceden de araştırma yapan Melek, Müslüman olmak istediğini söyledi. Çok mutlu oldum. Melek'in şehadet törenini memleketim Elbistan'da yapmak istedim. Allah mutluluğumuzu daim etsin" diye konuştu. İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat'tan ihtida belgesini alan Mateo'ya, Kuranı Kerim hediye edildi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Döngel Kahramanmaraş Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title