Haberler

Filipinler Polisi Sıkıyönetimin Uzatılmasını Destekliyor

Filipinler’de Emniyet Genel Müdürü Ronald Dela Rosa, Marawi şehrindeki durum normale dönene kadar sıkıyönetimin uzatılmasını destekleyeceğini açıkladı.

Filipinler'de Emniyet Genel Müdürü Ronald Dela Rosa, Marawi şehrindeki durum normale dönene kadar sıkıyönetimin uzatılmasını destekleyeceğini açıkladı.

Filipinler'de Emniyet Genel Müdürü Ronald Dela Rosa, Marawi şehrindeki durum normale dönene kadar sıkıyönetimin uzatılmasını desteklediğini açıkladı. "Marawi şehrindeki durum normale döndürülemediğinde mümkünse başkana tavsiyelerde bulunabiliriz, Marawi'yi eski haline getirme sürecinde sıkıyönetimi genişletmek daha iyi olacak" dedi. Rosa, şehirdeki terör eylemleri devam ettiği sürece sıkıyönetimin 60 gün uzatılacağını ve yine de ihtiyaç duyulursa 60 gün daha uzatılabileceğini ifade etti.

Öte yandan, bugün Mindanao Adası'na bağlı Marawi şehrinde aktivistler, "Sıkıyönetimi şu anda kaldırın" yazılı pankartlar taşıyarak sıkıyönetimin kaldırılması için protesto yaptı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, terör örgütü DEAŞ'la bağlantılı Maute grubu ve hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle 23 Mayıs'ta Mindanao Adası'nda sıkıyönetim ilan etmişti. - MANILA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Filipinler Mindanao Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title