Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Yazar Salih Zengin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumlulara verilecek hiç bir hukuki cezanın, vicdanların vereceği cezadan adil olamayacağını söyledi.

Yaşanan olayların darbe teşebbüsü değil, çok net bir terör saldırısı olduğunu aktaran Zengin, "Taşeronluğunu Fetullahçı komitenin yaptığı bu alçak kamikaze saldırısı, Türkiye'nin nasıl bir soysuz çetesi ile karşı karşıya olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Kendi halkına ateş açacak, kendi Meclisi'ni düşman karargahı gibi bombalayacak kadar alçaklaşabilen bu haşhaşi militanları kadar, sosyal medya kanalıyla buna alkış tutup sevinen, kabuğu sivil özü darbeci zihniyetten de hesap sorulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Gezi olaylarının, 15 Temmuz'da yaşananların sivil hali olduğuna dikkati çeken Zengin, şöyle konuştu:

"Bu darbe sevicilerine karşı hukukun vereceği hiçbir ceza vicdanımızın vereceği cezadan daha adil olmayacaktır.

İradesi ve vicdanı darbe girişiminin önünde şaha kalkarak belki de tarihte ilk kez bir darbeyi önleyen bu millet azizdir ve her bir ferdi alnından öpülmeyi hak eder. Yurdun her bir köşesinde Cumhurbaşkanımızın isteğiyle nöbeti devralan, bedenini ve ruhunu gözü dönmüş mahluklara siper eden insanımız bir destan yazmıştır."

Yazar ve sosyolog Yusuf Özkan Özburun ise darbe girişimden çıkarılacak dersler olduğunu belirterek, "Bir sosyal psikoloji hocası olarak diyebilirim ki, devrim sosyolojisi açısından bakıldığında, '15 Temmuz kalkışması', darbe girişimcileri için, asıl darbe sürümünün demosu olarak da okunabilir. Demodaki açık noktalara yama yapar ve asıl versiyonu devreye sokarsınız. Devlet, hükümet ve millet açısından ise 'apartmanda yangın tatbikatı yapmak' ya da 'kuduza karşı aşılanmak', yani 'belimi kırmayan her darbe beni güçlü kılar' anlamında ele alınabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Roman ve öykü yazarı Sadık Yalsızuçanlar da yaşanan olayları "vahim" olarak dile getirerek, darbe girişiminin uluslararası desteklerle yapıldığını vurguladı.

"Şer gördüğümüz şeylerden hayır çıkabiliyor"

Halkın darbeye ve darbecilere geçit vermediğinin altını çizen Yalsızuçanlar, şunları söyledi:

"Bu olay, Türkiye'nin varlığına ve bağımsızlığına yönelik kanlı bir terör saldırısı. Paralel yapı denilen ihanet şebekesinin de kullanılmış olması ayrı bir boyut kazandırıyor. Aynı zamanda, yerli ve milli bir niteliğe bürünmüş olan, teknolojik olarak da kendisini güncelleyen orduya yapılmış bir saldırıdır. Şer gördüğümüz şeylerden hayır çıkabiliyor. Bu girişimin ardından da Türk milleti için, ümmet için çok hayırlı sonuçlar çıkacaktır."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sadık Yalsızuçanlar Salih Zengin Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title