Haberler

Fao'dan Çiftçilere "Koyun Kırkım" Kursu

Elazığ'da, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından finanse edilen "Yaylaların Berberi Projesi" kapsamında açılan koyum kırkım kursunu tamamlayan çiftçilere sertifika verildi.

Elazığ'da, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından finanse edilen "Yaylaların Berberi Projesi" kapsamında açılan koyum kırkım kursunu tamamlayan çiftçilere sertifika verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle tamamlanan proje çerçevesinde açılan kursu tamamlayan 257 çiftçi teknolojik makinelerle koyun kırkmayı öğrendi.

Proje kapsamında alınan 3 jeneratör, 12 otomatik kırkım makinesi ve yedek ekipmanlar koyun yetiştiriciliği ile öne çıkan Meşeli, Hıdırbaba ve Yemişli köyündeki çiftçilerin kullanımına sunuldu.

Meşeli köyünde düzenlenen sertifika töreninde konuşan FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Ayşegül Selışık, FAO olarak küçük aile işletmelerinin desteklenmesini önemsediklerini ve bu doğrultudaki projelere destek verdiklerini belirtti.

Projeye 10 bin dolarlık bütçe sağladıklarını ve küçük bir bütçeyle hayata geçirilen projenin kentte büyük bir etki yarattığını ifade eden Selışık, şunları söyledi:

"Çiftçilerimizin yaptığı koyunculuğun biraz daha verimli hale gelmesinde aldığımız ekipmanların, tarakların, kırkım makinelerinin işe yaradığına inanıyoruz. Şu ana kadar 2 bin 500 koyunun kırkıldığını ve kırkım sırasında gerçekleşen yaralanmalarının otomatik makineler sayesinde azaldığını öğrendik. Daha önce el makaslarıyla yapılan işlemin makinelerle yapılmasıyla daha verimli hale gelmesi sağlanmış oldu."

Selışık, her köyde oluşturulan fonlar aracılığıyla koyun kırkma da kullanılan ekipmanların devamlılığının sağlanacağını sözlerine ekledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ise ülke ekonomisi için önemli olan hayvancılığın bölgede gelişmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Projeyle 257 kursiyere koyun kırkım kursu verildiğini ve ilk etapta belirlenen 3 köye koyum kırkma da kullanılan teknolojik ekipmanların sağlandığını aktaran Karahan, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıllarda FAO kaynaklı yada bakanlığımızın, ilgili kurum ve kuruluşların destekleriyle koyun yetiştiricilerimizin işini kolaylaştırmak için farklı projeleri hayata geçirme noktasında çalışmalarımız devam edecek. Bu projemizin özellikle üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Tabi bütçesi az olmakla birlikte çarpan etkisine baktığımızda gerçekten parayla ölçülemeyecek bir değere sahip olduğunu görüyoruz. Meşeli, Hıdırbaba ve Yemişli köylerinde uygulamış olduğumuz bu projeyi koyunculuğun yoğun olarak yapıldığı diğer köylerimize yaygınlaştırmak için çalışmalarımız devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Yemişli Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title