Haberler

Evlerini Bayan Öğretmenlere Tahsis Etti

Mardin, Kızıltepeli İş Adamı Mustafa Irmak, Derik İlçesine Bağlı Direkli Köyünde Bulunan ve Ağabeyi Takıyettin Irmak Tarafından 2 Yıl Önce Yaptırılarak Eğitime Kazandırılan H. Ahmet Irmak İlköğretim Okulu'na Ataması Yapılan Bayan Öğretmenlere Kendisine Ait Evleri Tahsis Etti.

Mardin, Kızıltepeli iş adamı Mustafa Irmak, Derik ilçesine bağlı Direkli köyünde bulunan ve ağabeyi Takıyettin Irmak tarafından 2 yıl önce yaptırılarak eğitime kazandırılan H. Ahmet Irmak İlköğretim Okulu'na ataması yapılan bayan öğretmenlere kendisine ait evleri tahsis etti.

Köyde lojman sıkıntısı olduğu için böyle bir girişimde bulunduğunu belirten iş adamı Mustafa Irmak, "Direkli köyünde daha önce okul sıkıntısı vardı. Ağabeyim Takıyettin'in babamız Ahmet Irmak adına yaptırdığı okul eğitime açıldı. Ataması yapılan öğretmenlerin kalacağı lojman yoktu. Erkek öğretmenlerimiz, bir şekilde başlarının çaresine bakabiliyorlar. Ancak bayan öğretmenlerimize yardımcı olmak köy sakinleri olarak bizim başlıca görevimizdir. Batı illerinden çocuklarımızı eğitmek üzere gelen

öğretmenlerimizin asıl yeri gönlümüzdür. Gönlümüzle beraber köy yerinde boş duran iki evimizi öğretmenlerimize tahsis ettik" şeklinde konuştu.

Betonarme ve klimalı iki evini öğretmenlere tahsis eden hayırsever iş adamı Mustafa Irmak, sağlıklı bir toplumun oluşması için eğitimin fiziki altyapısının iyi olması gerektiğini belirterek, bu konuda herkese görevler düştüğünü kaydetti.

(İA-ZG-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title