Haberler

Etiyopya Büyükelçisi Teshome, Kahramanmaraş'ta

Etiyopya Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome, Türkiye ile Etiyopya Arasındaki Ticaret Hacminin Artarak Devam Ettiğini Belirterek, Bunu 500 Milyon Dolara Çıkarmayı Düşündüklerini İfade Etti. Bunun Sıkı Bir Çalışmayla Mümkün Olacağını Kaydeden Teshome, Türk İşadamlarını Etiyopya'ya Yatırım Yapmaya Davet Ederek, Ülkesinde Yerli ve Yabancı Yatırımcı Arasında Hiçbir Ayrım Yapılmadığını Vurguladı.

Etiyopya Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome, Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticaret hacminin artarak devam ettiğini belirterek, bunu 500 milyon dolara çıkarmayı düşündüklerini ifade etti. Bunun sıkı bir çalışmayla mümkün olacağını kaydeden Teshome, Türk işadamlarını Etiyopya'ya yatırım yapmaya davet ederek, ülkesinde yerli ve yabancı yatırımcı arasında hiçbir ayrım yapılmadığını vurguladı.

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği'nin (KALİDA) davetlisi olarak Kahramanmaraş'a gelen Etiyopya Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamları ile buluştu. Sanayicilerin de geri kalmaması amacıyla Afrika Birliği'ne başkentlik yapan Etiyopya hakkında bilgi vermek amacıyla Büyükelçi, Mulatu Teshome ve Fahri Başkonsolos Atilla Yurtçu işadamlarıyla buluştu.

Toplantının açış konuşmasını yapan KALİDA Başkanı Osman Gemci, "Üretici ve ihracatçıların gelecekte işlenmemiş yeraltı kaynakları ve keşfedilmemiş pazarı ile dünyanın en büyük ekonomik cazibe merkezi olacak Afrika'da, yeni ticaret girişimleri ülkemiz ekonomisi için de önemli faydalar sağlayacaktır. Bu önemli pazardan Kahramanmaraş sanayicisi de geri kalmamalıdır. Bu maksatla Afrika birliğine başkentlik yapan Etiyopya büyükelçisini ülkesi hakkında bilgi vermesi maksadıyla şehrimize davet ettik" dedi.

Dr. Mulatu Teshome de, ülkesinin Türkiye ile ilk diplomatik ilişkiler kuran ülke olduğunu belirtti. Hicret eden Müslümanları Necaşi Eshame'nin ülkesi Habeşistan'da korunduğunu ifade eden Teshome, iki ülke arasında dini bağlantılarının da olduğuna dikkat çekti.

Aradaki bağların güçlü olduğuna dikkat çeken ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Teshome, ticari ilişkilere de katkıda bulunulması gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılındaki Etiyopya'yı ziyaret etmesinin ilişkilerin başlaması açısından bir anahtar olduğunu kaydeden Teshome, işadamlarının yapmış oldukları ziyaretle de ilişkilerin gelişmesi adına olumlu adım atıldığını dile getirdi. 2000 yılında ülkesi ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 30 milyon dolar, 2005-2006 yılında 100 milyon dolar, bu yıl ise 230 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Teshome, bunu 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bunun sıkı bir çalışmayla mümkün olabileceğini söyleyen Teshome, Türk işadamlarını ülkesini yatırım yapmaya davet etti.

(ACB-RA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title