Haberler

Eskişehir - 9 Kişi İçin Eskişehir´De Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrailli Askerler Tarafından Türk Gemisine Yapılan Saldırıda Ölen 9 Kişi İçin Eskişehir'de Cuma Namazı Sonrasında Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı.

İsrailli askerler tarafından Türk gemisine yapılan saldırıda ölen 9 kişi için Eskişehir'de cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Atatürk Bulvarı Mahmud Sami Ramazanoğlu Camii'nde cuma namazı sonrasında yaklaşık 300 kişi gıyabi cenaze namazı kıldı. Mahmud Sami Ramazanoğlu Camii imamı Necmi Dünya yaptığı konuşmada, insanlara hizmet yolunda hayatını kaybedenlerin şehit sayıldığını söyledi. Necmi Dünya şunları kaydetti: "Allah'ın rızasını kazanmak ve onun cennetine ulaşmak için Müslüman doğmak yeterlidir. Müslümanca yaşamak ve Müslümanca hakka yürümek önemlidir. Gazze'de İsrail zulmü altında inleyen ve bir gram su, bir lokma ekmeğe muhtaç olan kardeşlerimize Müslüman oldukları için reva görülen bu eziyet ve zulmün biraz hafifletilmesi için onlara yardım götürmek isteyen kardeşlerimiz Allah rızasını kazanmak için, Allah yolunda hayatlarını kaybetmiştir. Ölenler şehit olmuşlardır."

Cenaze namazı sonrası oluşturulan yaklaşık 50 araçlık konvoyla kentte tur atılıp İsrail saldırısı protesto edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title