Haberler

Erzurum Öğrenciler Köylerine Kar Üstü Araçla Ulaştırıldı

Erzurum'da yarıyıl tatiline erken giren öğrenciler, kışın fırtına nedeniyle yolları açılmayan köy ve mezralarına kar üstü araçlar ile götürüldü.

Erzurum'da yarıyıl tatiline erken giren öğrenciler, kışın fırtına nedeniyle yolları açılmayan köy ve mezralarına kar üstü araçlar ile götürüldü. Kent merkezindeki çeşitli orta ve ilkokuldaki okullarda öğrenim gören 21 öğrenciden 7'si yarıyıl tatili nedeniyle yeni Tekman karayolu üzerindeki Toparlak köyünde toplandı. Öğrenciler burada Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait kar üstü araca bindirildi. Palandöken'in karlı doruklarını aşan karüstü araç, öğrencileri 50 kilometre uzaklıktaki Tekman ilçesinin Taşkesen köyüne bağlı Şahvelat mezrasına yaklaşık 3 saatte götürebildi. Bu zorlu yolculuğun ardından geri dönen Yaşar Oğan yönetimindeki kar üstü araç, bu kez merkeze bağlı Aziziye köyü ile Çakalok ve yine Tekman ilçesinin İncesu ile Küçük Geçit mezralarında yaşayan öğrencileri sırayla taşıyıp ailelerine teslim edecek.

TATİL BİTİMİNDE AYNI ARAÇLA DÖNECEKLER

Öğrencilerin yolculuğuna eşlik eden ve Tekman'ın Taşkesen Köyüne bağlı Şahvelat köyünden İlhami Gürbüz, kışın tek ulaşım aracı olarak kar üstü aracı kullandıklarını söyledi. Gürbüz, Okul çağına gelen çocukları kent merkezindeki akrabalarımızın ya da kiraladığımız evlerde kalarak okutuyoruz. Çocuklar, 15 günlük yarıyıl ve yaz tatillerinde köye dönüyor. Yolumuz Palandöken Kayak Merkezi'nin hemen arkasından geçiyor. Bu yolda fırtına hiç eksik olmaz ve yolumuz açılamaz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi bizleri acil durumlarda kar üstü araçlarla taşıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Kar üstü aracın işlerinin yoğun olması nedeniyle öğrencilerimiz birkaç gün erken tatile giriyor. Tatilin bitimine bir gün kala öğrenciler yine kar üstü araçla Erzurum'a taşınacak diye konuştu.

Kazım Yurdalan Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Mert Gürbüz, ilk zamanlar kar üstü araçla yolculuk yaparken çok korktuğunu fakat alıştığını ifade etti. Gürbüz, Erzurum'da teyzemlerin yanında kalıyorum. 15 tatil nedeniyle köyümüze gidiyoruz. Yolumuz kardan kapalı olduğu için her yıl olduğu gibi bu yılda karüstü araçla gidiyoruz. Hepimiz alıştık. Karüstü araç uçurumun kenarından geçse de korkmuyoruz. Yolculuk kar ve sis arasında olunca zor oluyor. Evimize döndüğümüz için mutluyuz. Ailemizi çok özledik dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırtına Tekman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title