Haberler

Erzurum-Kaçaklarla İlgili Hukukçu Uyarısı İyilik Yapayım Derken Cezaevine Girebilirsiniz-Hd

Erzurum-Kaçaklarla ilgili hukukçu uyarısı İyilik yapayım derken cezaevine girebilirsiniz-HDKaçaklarla ilgili hukukçu uyarısı İyilik yapayım derken cezaevine girebilirsinizÜlkelerindeki iç savaş ve ekonomik problemler nedeniyle İran sınırından Türkiye'ye giriş yapan kaçak göçmenler, Van ve...

Erzurum-Kaçaklarla ilgili hukukçu uyarısı İyilik yapayım derken cezaevine girebilirsiniz-HD

Kaçaklarla ilgili hukukçu uyarısı İyilik yapayım derken cezaevine girebilirsiniz

Ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik problemler nedeniyle İran sınırından Türkiye'ye giriş yapan kaçak göçmenler, Van ve Ağrı üzerinden Erzurum'a yürüyerek geliyor. Karayolunda ilerleyen kaçak göçmenlerin zaman zaman otostop çektiğini söyleyen avukat Emrullah Demir, uyarılarda bulundu. Demir, Şayet siz bunları aracınıza alıp götürdüğünüzde, 'göçmen kaçakçılığı' statüsüne girer. Polis yakaladığında bu suçtan ifadenizi alır ve adliyeye sevk eder. Eğer burada kendinizi ispatlayamazsanız cezaevine bile girebilirsiniz dedi. Hiçbir engele takılmadan Erzurum'a kadar gelen kaçak göçmenler, havalimanı yolundaki otogar çevresinde toplanıp güvenlik kuvvetlerinin gelip kendilerini almasını bekliyor. Erzurum'da son bir haftada içerisinde 2 bin 713 kaçak göçmenin kimlik tespiti yapıldı. 1500 kapasiteli Aşkale ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi'nde yer olmadığı için kaçak göçmenler uygun görülen illere seyahat belgeleri verilerek gönderiliyor. Son 2 günde Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan insan kaçakçısı 6 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gruplar halinde karayolunda ilerleyen kaçak göçmenlerin günlerce yürümekten yorulunca zaman zaman otostop çektiğini söyleyen Erzurum Barosu avukatlarından Emrullah Demir, uyarılarda bulundu. Demir, Şayet siz bunları aracınıza alıp götürdüğünüzde, 'göçmen kaçakçılığı' statüsüne girer. Polis bunları aracınızda yakaladığında kaçakçılık suçundan ifadenizi alır ve adliyeye sevk eder. Eğer burada kendinizi ispatlayamazsanız cezaevine bile girebilirsiniz. Sizinki belki bir iyilik ama ne olursa olsun kaçak göçmenleri araçlarınıza almayın diye konuştu. Öte yandan Erzurum'un Ağrı karayolu üzerindeki Pasinler ilçesi Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, hayırsever vatandaşların da yardımı ile kaçak göçmenler için hayır çadırı kurdu. Yoldan geçenlerin çadıra davet edilip verilen yemeklerle karınlarını doyurduğunu ve uyuyarak yorgunluğunu giderdiğini söyleyen Başkan Sertoğlu, Bu insanlara yardım etmek bizim insanlık görevimiz. Bunun belediye ile hiçbir alakası yok. Şahsımın ve hayırseverlerin yardımları ile yapılan bir organizasyon dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ağrı İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title