Haberler

    Erzurum'da 68 Çeşit Değerli Taş ve Maden Bulundu

    Erzurum Valiliği ile büyükşehir belediyesinin ortaklaşa düzenlediği projede, aralarında sadece ABD'nin Kolorado eyaletinde çıktığı iddia edilen Rainbow (Gökkuşağı) Taşı'nın da bulunduğu 68 adet değerli maden ve taş keşfedildi.

    Atatürk Üniversitesi Gemoloji Bilimi öğretim üyesi Doç. Dr. Volkan Çil ile Aziziye Belediyesi Taş Eserleri Müzesi Koordinatörü Oğuzhan Türk, Erzurum'un yeraltı zenginliklerini gün ışığına çıkardı. Erzurum'un siyah kehribarı olarak bilinen Oltu Taşı haricinde, toplamda 68 çeşit yeraltı maden envanteri çıkarıldı.

    Bulunan yeraltı zenginlikleri Emel Çatal lisesinde sergilenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu cevherlerin değerlendirilmesi amacıyla bölgede fabrika kurulması için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

    Çıkarılan madenlerin Oltu Taşı'ndan daha değerli olduklarına inandıklarını söyleyen Oğuzhan Türk, "Erzurum ve çevre ilçelerinde yaptığımız araştırmada çok değerli taşlara rastladık. Öyle ki bunların içinde sadece ABD'nin Colorado eyaletinde olduğu iddia edilen rainbow taşını Pasinler ilçesinde bulduk. Volkanik ve yüzde 95'i cam olan gökkuşağı taşı genelde spa salonlarında dekor veya takı olarak kullanılmakta." dedi.

    Doç. Dr. Volkan Çil ise değerli taşların yanında organik boyanın ham maddesinin de bulunduğunu dile getirirken, fabrikaların kurulup bu taşların ve toprağın işlenmesi gerektiğini dile getirdi.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Colorado Erzurum Maden Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title