Haberler

Erzincan'da Kadınlar Şenay Akdemir İçin Yürüdü

ERZİNCAN (AA) –Erzincan'da geçen hafta bıçaklanarak öldürülmüş şekilde yol kenarında bulunan Şenay Akdemir için Erzincan Kadın Platformu üyeleri yürüyüş düzenledi.

ERZİNCAN (AA) – Erzincan'da geçen hafta bıçaklanarak öldürülmüş şekilde yol kenarında bulunan Şenay Akdemir için Erzincan Kadın Platformu üyeleri yürüyüş düzenledi.

13 Şubat Çarşısı önünde toplanan Erzincan Kadın Platformu üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Yürüyüşe, hayatını kaybeden Şenay Akdemir'in annesi Yadigar Akdemir ile ablası Hüsniye Ağgöç de katıldı. Platform üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda "Erkek Şiddeti son bulsun", "Yasta değil isyandayız", "Ses ver şiddeti durdur" gibi sloganlar eşliğinde mum yakıp, düdük çalarak tepkilerini dile getirdiler.

Platform üyesi Zülfiye Erdoğan Öztürk, yaptığı konuşmada, " Erkek şiddeti geçen hafta Cuma günü ilimizde bir cana kıydı. Şenay'ın yaşam hakkı elinden alındı. İlimizde görünür olan bu güne kadar üç kadın cinayeti işlendi. Hepsinin de hayatı didik didik edildi."

Kadın cinayetlerinde tahrik indirimi yapılmaması gerektiğini de vurgulayan Öztürk, yargılama sistemini eleştirdi. Öztürk, "Ağır tahrik indirimi, saygınlık, iyi hal, kravat takma, düzgün giyinme gibi nedenlerle, çok absürt gerekçelerle, katiller hakkında indirimler yapılmaktadır mahkemelerde. Mahkemeler bu indirimlere ek indirimleriyle erkekleri korurken kadınların hayatlarını irdeleyerek erkek şiddetini makbul, kadın makbul olmayan kadın sınıflandırması altında değerlendirmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Öztürk Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title