Haberler

Erzincan'da Domuzlar Buğday Tarlalara Zarar Verdi

Erzincan'da yaban domuzları buğday ekili tarlalara zarar verdi, çiftçi isyan etti.

Erzincan'da yaban domuzları buğday ekili tarlalara zarar verdi, çiftçi isyan etti.

Kente 28 kilometre uzaklıktaki Uluköy köyüne inen yaban domuzu sürüleri, köyde buğday ve bostan ekili tarlalara zarar verdi. Karanlık çöktüğü sırada tarlalara inen domuzların köyde neredeyse zarar vermediği alan kalmadı.

Geçimini çiftçilikle sağlayan köylüler de domuzların tarlalarına zarar vermesine tepki gösteri.

Çiftçilerden Salih Kara, domuzların sadece buğday tarlalarını değil dönemsel olarak ürünler çıktığı zaman pancar ve mısır tarlalarına da zarar verdiklerini söyledi. Bazı tarlalarda domuzları kaçırmak için ses çıkaran top sistemi kurulduğunu ancak onun da domuzları kaçırmada faydasını görmediklerini anlatan Kara, bir ara da tarlalarına köpek bağladıklarını ancak köpeklerinin de kurtlar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Tarlalarının yaban hayvanlarından korumak için bir türlü çıkış yolu bulamadıklarını dile getiren Kara, "Ya bunlar vurularak itlaf edilecek ya da bir çözüm bulunacak. Benim yaşam alanına girene kadardır hayvanların özgürlüğü. Benim özgürlüğüm de onların yaşam alanına kadar. Şu anda onlar bizim yaşam alanımızı işgal ettikleri için kesinlikle devletin buna bir tedbir alması lazım" dedi.

Av yasağı dolayısıyla yaban domuzlarını vuramadığını kaydeden Kara, yaban domuzlarının kendilerine büyük bir ekonomik zarar verdiğini söyledi. Kara, "Bizim Çevre Koruma Müdürlüğünden istediğimiz şu; ya gelsin hayvanlarını toplasın götürsünler, bizi bu zarardan kurtarsınlar ya da gelsin bizim zararımızı karşılasınlar. O zaman biz bunlarla iç içe yaşama devam edelim" diye konuştu.

Geçimini çiftçilikle sağlayan 25 yaşındaki Mücahit Kocatürk de buğday tarlarını domuzdan, bostan tarlalarını ayılardan kurtaramadıklarını, ne ekerlerse eksinler zarara uğradıklarını belirtti.

Domuzlar nedeniyle hiçbir kazanç elde edemediklerini söyleyen Kocatürk, domuzları vurdukları zaman ceza uygulandığını, vurmadıkları zaman da kendilerinin zarar ettiğini belirterek, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak: AA / Yerel

Salih Kara Erzincan Uluköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title