Haberler

Ertürk: ''Son Üç Günde Yaptığımız Satışımız 400 Milyon Dolar''

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ''Son üç günde yaptığımız satışımız 400 milyon dolar'' dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ''Son üç günde yaptığımız satışımız 400 milyon dolar'' dedi.

Ertürk, Vodafone'nin Telsim'e devri töreni sırasında gazetecilerin, TMSF'nin piyasalara dolar satışına ilişkin soruları yanıtladı.

Ertürk, Vodafone'den gelecek paranın satışıyla ilgili şu anda bir şey söylemenin mümkün olmadığını, bunu günlük planlama yaparak gerçekleştireceklerini söyledi.

Şu anda toplam olarak ne kadar satacaklarını bilmediklerini ifade eden Ertürk, bunu piyasa şartları ve TMSF'nin ihtiyaçlarının ortaya çıkaracağını kaydetti.

TMSF'nin piyasa fiyatlarından satış yaptığını belirten Ertürk, ''Fiyatlar iyi, fiyatlar piyasada iyi, onlardan yararlanmak istiyoruz'' dedi.

Ahmet Ertürk, ''Burada bir müdahale söz konusu değil, değil mi?'' sorusuna, ''Bizim görevimiz müdahale değil ama bizim döviz satışlarımızdan piyasa etkileniyorsa burada yapacağımız bir şey yok'' yanıtını verdi.

Dolar satışına ilişkin piyasada ne kadarlık satış yaptıklarına ilişkin soruyu da Ertürk, ''Son üç günde yaptığımız satışımız 400 milyon dolar. Dün itibariyle Maliye Bakanlığı'na 787 milyon YTL aktarma yaptık. Yani 550 milyon dolar karşılığı YTL'yi aktardık'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title