Haberler

Ergenekon Davası'nda 297. Duruşma

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık Kemal Aydın'ın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapıyor.

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık Kemal Aydın'ın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 297. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 35 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 31 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük ve Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 4 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

"SÜRE KISITLAMASINDAN VAZGEÇİLMESİNİ İSTİYORUM"

Mütalaaya ilişkin savunmasını yapan tutuklu sanık Kemal Aydın, Reyhanlı'daki patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek savunmasına başladı. Aydın, dava kapsamında eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un tanık olarak dinlenilmemesini eleştirerek, "Henüz geç kalınmış değil. Zindanda tutuklu olan benim. Atasagun'un dinlenmesini talep ediyorum. Tuncay Güney'in de duruşmada telekonforens yöntemiyle tanık olarak dinlenilmesini, eğer tanık olarak dinlenilmeyecekse televizyonlara verdiği mülakatların delil olarak kabul edilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Sanıklara esas hakkındaki mütalaaya ilişkin verilen 2 saatlik savunma süresini eleştiren Aydın, "Ağır suçlamalarla yargılanıyorum. Süre kısıtlamasından da vazgeçilmesini istiyorum. Ayrıca savunmama hazırlanmak için süre talep ediyorum. Savunma hakkı hayati önem taşımaktadır ve önemlidir" diye konuştu. Duruşma Aydın'ın savunması ile devam ediyor.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Aydın Aydın Ağır İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title