Haberler

Erdal Özyağcılar'ın Oğluna 'GDO'dan 12 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Merkezi Hollanda'da firmaya Türkiye'ye GDO'lu ürün sattığı gerekçesiyle dava açıldı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Emrah Özyağcılar hakkında 12 yıl hapis isteniyor.

Dünya çapında 25 ülkede faaliyet gösteren ve merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası bir firmaya Türkiye'ye GDO'lu ürün sattığı gerekçesiyle dava açıldı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü, oyuncu Erdal Özyağcılar'ın oğlu Seyfettin Emrah Özyağcılar hakkında "Biyogüvenlik Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

NUMUNE ALINDI, GDO ÇIKTI

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrol görevlileri 13 Haziran 2012 tarihinde, Konya'da faaliyet gösteren firmalara denetim yaparken, İhsan Küçükemek Gıda Sanayi unvanlı firmanın "Sopro-TB-200" markalı soya unu ürününden numune aldı. Yaptırılan analizler sonucu soya ununun 5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na aykırı olarak GDO içerdiği tespit edildi.

ŞİRKETE ULAŞILDI

Ürünün menşeini araştıran yetkililer, 25 ülkede faaliyet gösteren üretici firma olan Barentz Group ismine ulaştı. Merkezi Hollanda'da bulunan bu şirketin Türkiye temsilciliği ise İstanbul Bakırköy'de bulundu. Yaklaşık 6 ay süren soruşturmanın ardından Bakırköy'de Seyfettin Emrah Özyağcılar hakkında dava açıldı.

"ÜRÜNLERİMİZDE GDO YOK"

Mahkemeye sunulan 5 sayfalık dilekçede sanık Seyfettin Emrah Özyağcılar'ın uluslararası firmanın 4 yıldır Türkiye Genel Müdürlüğü'nü yaptığını belirten avukat, "25 yıldır faaliyet gösteren bu şirket piyasadaki güvenirliliği ile öne çıkmış bir firma niteliğindedir. Bu imajını kuvvetlendirmek adına Avrupa'da tek GDO'suz tarım yapan Sırbistan'dan hammadde tedarik etmektedir. Müvekkilim suçsuzluğunu ortaya koyabilmek adına soruşturmaya konu ürünün numunelerini Avrupa'nın en saygın laboratuvarlarına göndermiştir. Yapılan incelemelerde üründe GDO bulunmadığını ortaya koymuştur" şeklinde savunma yaptı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Erdal Özyağcılar Hollanda Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Okuyun lütfenmobilWeb@haberler.com:

Yaklaşık iki aydan beri türkiyenin en biyük pizza şitketinden bi pizza ürününü hemen hemen her gün bir ve bazen iki tane olarak tükettim. Çok mutsuzum. Piskolojim bozuldu. Uyku düzenim bozuldu ve yataktan çıkmamaya başladım. Ve acıkıncada kafam hep o pizzaya gitti. Sonra unlarımız ve bazı malzemelerimiz amerikadan tedarik ediyoruz diye yazılarını okudum. Acaba içine beni bağımlı yapan ve benim piskolojimi alt üst eden ne koymuşlar Gdo mu. Ne Şükür bir haftadan beri yemek anlayışımı değiştirdim. Esnaf lokantalarından sulu yemek yemeye başladım. Piskolojim şükürler olsun çok iyi. Aman dikkat aman dikkat. Petrolü yöneten devletleri gıdayı yöneten insanları ele geçirir. Onların gıdasını tüketmeyelim. Yazık bize. Hiç kimse mutlu değil. Çünkü yediğimiz gıdaların ve tabikide şükürsüzlüğün etkisi çok büyük. Allah rızası için bu yazıyı dikakte alın ve net ortamında paylaşıp herkesi bilinçlendirin

37
0
yanıtYanıtla
AHSEN İ TAKVİM:

arkasında mehdi eker olur. kürdistancı yapılanmayı erdoğanla kurdular. türk milleitnin oyunu alıpta pekaka ile hdp ile akp deki kürdistancılarla kürdistancı bakanlarla ülkemiz yönetildiğinden bunlara bişey olmaz. ERDOĞAN SAYES, NDE TÜRKÜM DEMEK IRKÇILIK MUHABBETLERİ, TC TABELALARINI BİLE İNDİRMEYE YELTENMELERİ Bİ DÜŞÜNÜN NE İÇİNDİ???ERDOĞANDAN NEFRET EDİYORUM KUSASIM GELİYOR. BU MÜBAREK GÜNDE BEN ERDOĞANIN İCRAATLARI AKLIMA GELDİKÇE KUSASIM GELİYOR

10
13
yanıtYanıtla
PALAN DÖKEN:

MİLLETİN SAĞLIK VE HUKUYLA OYNAYAN AFFEDİLMEMELİ.

20
1
yanıtYanıtla
GAZİANTEPLİ...:

pizza tüketmeyecegiz

9
0
yanıtYanıtla
fbı:

bu insanlar ne tüketeceğini şaşırdı önce bitkilerin genetiğini değiştirdiler bitkilerde insanınkini değiştiriyor, tat yok tuz yok

5
0
yanıtYanıtla
HuseyinkaraalpMobil-IOS:

Ahseni takvim bende senin yaziyi okuyunca kusasim geldi senden igrendim

2
1
yanıtYanıtla
OsmanlıMobil-IOS:

Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin. Siz bu işi bilmiyorsunuz. Bunu iyi yapabilenlerden ders alın

3
0
yanıtYanıtla
Bekes:

Helallllllll dir. . . . . akp malari helallllll

0
0
yanıtYanıtla
Ötükenli Mobil-IOS:

Bakanların oglunun işine taş koymuşlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title