Haberler

Engelsiz Yaşam Merkezi Kültür Evi" Törenle Açıldı

Erzurum'da Palandöken ilçe belediyesi ve SODES desteği ile "Engelsiz Mekanlarla Umutlar Yeşeriyor" projesi kapsamında yaptırılan, "Engelsiz Yaşam Merkezi Kültür Evi" törenle açıldı.

İlçede yer alan kültür merkezinde, Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilecek ahşap boyama, tezhip sanatı, dokuma, seramik boyama gibi el sanatları kursu verilmesi, bu kurslardan sonra yapılacak ürünlerin satılması planlanıyor.

Açılışta konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, hükumetin herkesi aynı seviyede yaşatmanın azmi ve gayreti içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Açılışı yapılan, Engelsiz Yaşam Merkezi Kültür Evi'nin önemine değinen Azizoğlu, şunları söyledi:

"79 milyon vatan evladının her biri bu vatanın has evladıdır. Sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 79 milyon vatan evladı için bütün imkanlarını seferber ederek onların huzurlu, mutlu ve güvenli bir şekilde yaşamasını temin etmektedir. Bugün burada yapılan hizmette belediyelerimiz, SODES derneğimiz ve halkımızın ortak gayreti ile bir kültür alanı oluşturmak suretiyle toplumumuzda yer edinen siz engelsiz vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin daha güzel bir şekilde bir araya gelmesi ve birlikte yeni şeyler ortaya koyması çok güzel bir şey. İnşallah bu mekan güzel şeylerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu imkanı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe de, merkezin açılmasıyla engellilerin sosyal hayatla bütünleşmesinin yanı sıra sağlıklı insanlarla bir araya gelerek aynı havayı solumalarını sağladığını belirtti.

Efe, şöyle konuştu:

"Biz burada engellilerin eğitimi, istihdamı gibi sorunlarına ve iş gücü piyasasında nitelikli eleman olmaları düşüncesiyle bilgisayar laboratuvarı oluşturduk. Bu kursta 13 arkadaşımıza bilgisayar sertifikası verildi. Yaptığımız diğer el sanatları ile öncelikli amacımız engelli insanlarımızın hayatla buluşmasını sağlamak ve imkan verildiği takdirde neler yapılacağını göstermek. Burası sağlıklı insanlarla engelli insanların sosyal hayatla buluşma noktası oldu. Bu bağlamda 4 yıldır çeşitli etkinlikler yaptık.Yine oluşturduğumuz kütüphanede de insanlar arasında bir bağlantı oldu ve bundan birlikte istifade edelim dedik. Aynı zamanda birlikte sempozyum ve seminer çalışmaları yapmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Sadullah Efe Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title