Haberler

Enerji Bakanı Alaboyun: Amacımız Ülkeyi Huzur İçinde Seçime Götürmek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, seçim döneminde her hangi bir elektrik kesintisi sorununu olmaması için geniş önlemler aldıklarını, amaçlarının ülkeyi huzur içinde seçime götürmek olduğunu söyledi. Bakan Alaboyun, elektrik kesintilerine karşı 4 helikopterin hazır bekletildiğini vurguladı.

Seçim hükümetinde bağımsız üye olarak yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, memleketleri Aksaray'da gezi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Vali Şeref Ataklı'yı ziyaret eden Bakanlar, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Alaboyun, seçim döneminde her hangi bir elektrik kesintisi sorununu olmaması için geniş önlemler aldıklarını söyledi. Amaçlarının, ülkeyi huzur içerisinde seçime götürmek olduğunu ifade eden Alaboyun, "Biz de Enerji Bakanlığı ve Gümrük Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Özellikle söz konusu enerji olduğu için bizim 75 milyon müşterimiz var. Dağın başındaki süt sağan nenemiz de, şehirde oturan teyzemiz de bizim müşterimiz. Herkese biz her saniye enerji sağlamak zorundayız" dedi.

4 HELİKOPTER HAZIR BEKLİYOR

Seçim dönemlerinde meydana gelen enerji kesintileri konusunda çok dikkatli davrandıklarını belirten Alaboyun, şunları söyledi:

"Kaza Allah'tan tabii. Ama mümkün olduğu kadar tamir, bakım, kesintilere önem veriyoruz. Onların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu konuda 4 helikopterimiz İstanbul ve Ankara'da hazır bekliyor. Özellikle ulaşımın çok zor olduğu elektrik hatlarının bulunduğu yerlere müdahil olabilmek için önlemler alıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Güneydoğu'daki illerde de incelemelerde bulunacağız. Seçimi güvenli bir şekilde, elektrik kesintisi olmadan, bir sıkıntıya girmeden yapılması konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

"4 YILLIK HÜKÜMET GİBİ İCRAAT YAPACAĞIZ"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ise son günlerde görülen terör olaylarına dikkat çekti. Bu sorunların birlik ve beraberlikle atlatılacağını ifade eden Aşçı, şöyle devam etti:

"Bize düşen vazife; memleketimizi huzur içinde seçime götürmek. Ancak sayın Başbakanımızın dediği gibi, bu kabine ne kadar görev süresi anayasa da belli olsa bile asla biz kısıtlı bir hükümet olarak düşünmeyeceğiz. Dolayısı ile 4 yıllık bir hükümet gibi bütün icraatlarımızı yapacağız. Almamız gereken ekonomik kararlar, güvenlikle ilgili kararlar ne ise hepsini asla tereddüt etmeksizin kararlılık içinde alıp uygulayacağız. Onun için bütün vatandaşlarımız rahat ve huzur içinde olsunlar. Sorumluluk sahibi bir Başbakan, bu sorumluluğu paylaşan bir Bakanlar Kurulu var. İnşallah uyum içerisinde bu görevi yapacağız." - Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Enerji Bakanlığı Şeref Ataklı Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title