Haberler

"En İyi Müze Ödülü" Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nin

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) tarafından verilen 'En İyi Müze Ödülü'ne sahip oldu.

Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen 'Turizmde Ankara'nın En'leri ödül töreninde Satranç Müzesi, Ankara turizmine sağladığı değer ve katkı ile ödüle layık görüldü. Konuşmasında, Satranç Müzesini başkentlilere hediye ettiğini hatırlatan Müze Kurucusu Akın Gökyay, "Satranç Müzesi, 43 yıllık satranç yolculuğumun bir ürünüdür. Başkentimize bırakabileceğim en daim hediyem, Satranç Müzesidir. Ankaramızın kültür ve turizmine katkı sağlayıp, bu değerli ödüle layık görüldüysek ne mutlu bize…" dedi. Ödül töreninde Müze Kurucusu Akın Gökyay'a, eşi Birten Gökyay ve Müze Müdürü Binnur Uçakhan da eşlik etti.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde, Akın Gökyay'ın 1975 yılından bu yana 6 kıtada 110 ülkeden toplanan, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren toplam 672 satranç takımın sergileniyor. Müze, gezenleri dünya yolculuğuna çıkarırken, satranç kursları, eğlenceli buluşmaları, kültür sanat faaliyetleri ile Başkentin sosyal yaşamına katkı sağlıyor.

AKIN GÖKYAY: "TURİZM, ŞEHRİN CAN DAMARIDIR"

ATİD Onur Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu ödül gecesinde konuşma yapan Gökyay, mutluluğunu şöyle dile getirdi:

"Öncelikle,Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ni bu ödüle layık görüldüğümüz için çok mutlu ve gururluyuz. Ankara'nın turizmine katkı sağlamak için biliyorum ki, buradaki herkes var gücü ile çalışıyor. Herkes, üzerine düşen görevi, elindeki işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

Başkentimize, Guinness tescilli 'Dünyanın En Büyük Satranç Koleksiyonu'nu içinde barındıran bir Satranç Müzesi armağan ettim. Müzemiz, dünyanın en büyük satranç müzelerinden biri. Tüm ziyaretçilerimizin ilgisini ve beğenisini toplayan müzemiz, farklı etkinlikleri, renkli buluşmaları ile Ankaramızın gözde mekanlarından biri haline geldi. Eğer bir bölgeyi kalkındırmak istiyorsanız, turizm ve sanatsal alanlarına daha çok çalışmanız gerekiyor. Turizm, bir şehrin can damarıdır. Bu güzel ülkenin, ayrıcalıklı Başkentine bir değer, bir renk katabildiysek bizlere ne mutlu. Bizi bu ödüle layık gördükleri için de ATİD Başkanı Birol Akman'a ve değerli yönetimine teşekkür ederim."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sheraton Otel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title