Haberler

Emine Bulut soruşturmasında karar: Polislerin ihmali yokmuş

Güncelleme:

Boşandığı Fedai Varan tarafından katledilen Emine Bulut'un ölümünün ardından bir yıl geçti. "Ölmek istemiyorum" sözüyle akıllara kazınan Emine Bulut'un öldürülmeden 4 saat önce sığındığı karakoldaki polisler hakkında "görevi ihmal" suçlamasıyla açılan soruşturma valilik engeline takıldı.

Kırıkkale'de yaşayan Emine Bulut tam 1 yıl önce bugün 9 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi Fedai Varan tarafından boğazından bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Bulut hastaneye kaldırılırken, "Ölmek istemiyorum" şeklindeki feryadı ile hafızalara kazınmıştı. Yargılanan eski koca müebbet hapis cezası alırken, Bulut'un cinayetten önce yolda karşılaştığı eski kocasından korunmak için Cumhuriyet Polis Merkezi'ne sığındığı, 29 dakika burada kaldıktan sonra karakoldan ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Cinayetin ardından, Emine Bulut'un karakola gitmesine rağmen, korunmadığı iddiaları gündeme gelmişti.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, bu iddialar üzerine sanık Varan'ın avukatı Ersoy Aytaç 4 polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından başsavcılık, polis memurları hakkında soruşturma yapılması için Kırıkkale Valiliği'nden izin istedi. Valilik ise Bulut'un herhangi bir müracaatta bulunmadan polis Merkezi'nden ayrıldığı için polislerin ihmal kusurlarının olmadığının anlaşıldığını belirtti ve soruşturma izni vermedi.

"İHMAL DURUMU VALİLİK ELİYLE ENGELLENİYOR"

Aytaç, konuyla ilgili görüşmek istemezken Aytaç'ın avukatı Şahika Gözde Kıvrak şu bilgileri verdi "Karar itiraz ettik. Müvekkilim, Emine Bulut cinayetinin yargılamasında yürütmüş olduğu sanık müdafiliği görevi nedeniyle, cinayete giden süreçteki şiddet sarmalından haberdar olmuştur. Söz konusu karakoldaki polis memurlarının Emine Bulut'un öldürülmesine neden olan şiddet sarmalındaki ihmallerinin tespit edilmesi amacıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun kimin tarafından yapıldığından ziyade polis memurları hakkında yürütülecek olan soruşturmanın valilik eliyle engellenmesi önem arz etmekte. Talep çok açıktır; ihmali olan herkes yargılansın. Yapılacak olan yargılama neticesinde görevli polis memurlarının herhangi bir ihmalinin bulunup bulunmadığının tespiti valilik eliyle engellenmeye çalışılmaktadır."

"YARAMIZ KAPANMAYACAK"

Emine Bulut ölümünün 1. yıl dönümü, annesi, babası ve kızı tarafından mezarı başında anıldı. Anne Fadime Bulut, "Bizim yaramız hiçbir zaman kapanmayacak. Bir anne olarak kızımı öldüren kişinin ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını isterim" dedi.

Baba Ahmet Bulut ise, "Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Benim Emine'mden sonra kaç tane kadın öldü, yazık değil mi, bu kadınların suçu, günahı ne?" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Emine Bulut Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (48)

Muhalif:

yol kopru yapsan ne olur ülkede adalet olmadiktan sonra.

32
6
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Yol kopru yapsa iyi, yapmadi ama yaptirdi. 20 yil boyunca muthayitleri ve dis ulkelere dolar bazindan para odeyecegiz. Yap islet devret hersey. Butun vergiler nereye gitti, hala kimse aciklayamadi.

yanıt0
yanıt0
Murat:

Adalet hak hukuk çökmüştür geçmiş olsun hepimize

30
7
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ:

Her kadının başına iki polis mi dikelim? Rahat durun namusunuzla oturun, hormonlarınızla nerede çakal serseri var onlarla evleniyor veya evli erkeklerle parası olanla yaşıyorsunuz. Aklinizi kullanın da. Damızlık düve gibi hopla zıpla sokaklarda kadınlar kızlar

9
25
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜYE CEVAP:

Bu kadın ailesi tarafından zorla evlendirildi. Bilip bilmeden konuşma. Namussuz ve sapık erkeklere laf yok ama kadınlara gelince ne yapacağını senden mi öğrenecekler? Erkekleri böyle yetiştiren zihniyetten ne beklersin ki? Erkeklere oh eline sağlık, kadınlara sen de öyle yapmasaydın canım hak etmişsin dersiniz anca. Umarım kızının kardeşinin annenin başına gelmez bu acı durum! O zaman da acaba katilin psikopatın yanında mı duracaksın bakalım!

yanıt7
yanıt1
HALDUN HALICI:

ÇüüüüüüüüüüüüüüüüüüŞ ! Bu saçma yorum Gines Rekorlar kitabına girer...

yanıt7
yanıt1
...:

Her defasında söylerim polis polis diyip durmayın adamlar suçluyu yakalayıp götürdüğü zaman ne oluyor onu söyleyin.bu ülkede polis polis diyip savcı hakimi görmezden geldiğimiz sürece bu adalet sistemi düzelmeyecek bilesiniz.

27
1
yanıtYanıtla
Maradona:

Helal olsun kardeşim genelde milleti sokağa biz salıyoruz sanıyorlar bilmiyolarki talimatı kim veriyor

yanıt5
yanıt0
Mehmet:

Bi tane aklı başında insan buldum sonunda

yanıt3
yanıt0
Hakkı:

Yani polislere çamur atın da ne olursa olsun

19
7
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title