Haberler

Emekli Öğretmen, Birikimini Sergiledi

Gaziantepli Emekli Öğretmen Şefika İnci Büyükoğlu, uzun seneler boyunca yaptığı resimleri, emeklilik yıllarında açtığı sergi ile sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gaziantepli Emekli Öğretmen Şefika İnci Büyükoğlu, uzun seneler boyunca yaptığı resimleri, emeklilik yıllarında açtığı sergi ile sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergiye, Emekli Korgeneral Dursun Bak, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Ağarı, Gaziantep Üniversitesi tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Ergeç, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Resim sanatına çocukluğundan beri büyük bir ilgi duyduğunu belirten Emekli Öğretmen Şefika İnci Büyükoğlu, "Resim sergimde ilkokulda okuduğum zaman yaptığım ve sakladığım birkaç resmimi sergiledim. Öğretmenlik yaptığım sürece bu resim sevdamı çocuklara resim çizerek, onların resimlerine takviyeler yaparak, kendi çocuklarıma resim yaparak gidermeye çalıştım" dedi.

Emekli olduktan sonra resim yapmaya daha fazla zaman ayırdığını kaydeden Büyükoğlu, "Emekli olduktan sonra yaptığım kara kalem, sulu boya, lavi çalışmalarımın yanında son olarak yaptığım yağlı boya çalışmalarımı biriktirdim ve bunları sergilemek istedim. Herkesin görmesini istedim. Sürekli olarak resim yapmadım. Bazen yılda bir tane yaptım bazen ise üç-beş tane yaptım. Bu şekilde bir birikimim oldu. Şimdi de bu birikimlerimi sergiliyorum. Sergimde 39 tane eserim var. Bunların içinde 12 tanesi kara kalem ve sulu boya çalışması, geriye kalanlar yağlı boya çalışmaları" diye konuştu.

Yaptığı resmin adına 'Naif Resim' denildiğini söyleyen İnci Büyükoğlu, "Biz bu işte amatörüz. Profesyonel şekilde çalışmıyoruz. Ama ben, yaptığım resimleri beğeniyorum. Çocuklarım ve resimlerimi görenler de beğendi. Kendimi daha fazla geliştirmeyi düşünüyorum. Yani bu şekilde bırakmayı düşünmüyorum. İlgililerin gelip resimlerimi görmelerini isterim" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergi, 25 Mayıs gününe kadar açık kalacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Murat Ağarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title