Haberler

Elle Balık Avı

Uşak'ta yaşayan İbrahim ve Mehmet Teker kardeşler, dedelerinden öğrendikleri teknikle hiçbir av malzemesi kullanmadan, elleriyle balık avlıyor İbrahim Teker."Av malzemesi kullanarak avlanmak, av ile avcı arasındaki güç dengesini bozar".

- Uşak'ta yaşayan İbrahim ve Mehmet Teker kardeşler, dedelerinden öğrendikleri teknikle hiçbir av malzemesi kullanmadan, elleriyle balık avlıyor

İbrahim Teker: "Av malzemesi kullanarak avlanmak, av ile avcı arasındaki güç dengesini bozar"

Yaklaşık 40 yıldır elleriyle balık tuttuklarını söyleyen Teker kardeşler, akarsu, dere ve göllerde balıkların barındığı noktaları tespit edip suyun altına dış yapıp, balığı hiçbir malzeme kullanmadan elleriyle yakalıyor.

İbrahim Teker, AA muhabirine yaptığı açıklamada elle balık avlama tekniğini dedelerinden öğrendiklerini ifade etti. Amatör olarak avlandıklarını belirten Teker, av malzemesi kullanarak avlanmanın av ile avcı arasındaki güç dengesini bozduğunu savundu.

Uşak ve çevre illerdeki akarsu ve derelerde avlandıklarını kaydeden Teker, "Ben lokantacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Boş zamanlarımda ağabeyimle birlikte balık avına çıkıyoruz. Avlanırken hiçbir av malzemesi kullanmayız. Suya girdiğimizde balıkların barındığı noktaları tespit edip elimizle onları yuvasında yakalıyoruz. Suda ne kadar çok kişi olursa balığı yakalama şansınız o kadar artar" dedi.

Balığa giderken yanlarına sadece yakaladıkları balıkları koyacakları çuvalı aldıklarını söyleyen İbrahim Teker şöyle konuştu:

"Küçükken dedem bize elle balık yakalamayı öğretti. Bulanık sularda el yordamıyla balıkları bulup yakalamayı öğrendik. Bizim için hiç zor değil ve çok keyifli. Balığın olduğu her yerde avlanabiliriz. İki kişi suya girmek çok daha doğru. En büyük tehlike suya girdiğinizde üzerinizdeki kıyafetlerin ağaç köklerine takılması. Bunun için üzerimizde mümkün olduğunca az kıyafetle suya giriyoruz. Genellikle sazangilleri yakalıyoruz. İç sularda bolca İsrail sazanı diye tabir edilen istilacı balık var. Bu balığı tutmak çok kolay. Bazı zamanlar 20 kilogram İsrail sazanı yakaladığımız oluyor. Yakaladığımız balıkların bir bölümünü yiyoruz, bir bölümünü yakınlarımıza dağıtıyoruz."

"Balığın yerini tespit etmek önemli"

Mehmet Teker ise elle balık yakalama tekniğinin eskiden yaygın olduğunu söyledi.

Elle yakalamada, öncelikli koşulun balığın yerinin tespit edilmesi olduğunu ifade eden Teker, "Biz tecrübelerimiz ışığında balığın nerede olduğunu tahmin edebilyoruz. Sonra dalıp balığı çıkarıyoruz. Büyük balıkları yakalamak daha kolay. Oldukça heycanlı ve keyifli bir uğraş" dedi. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Teker İsrail Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title