Haberler

Elektrikler Kesilince Kat Kaloriferi Az Daha Patlıyordu

Van'daki Bir İşyerinde, Elektriklerin Kesilmesi Yüzünden Devir Daim Sistemi Çalışmayınca Isısı Yükselen Kat Kaloriferinin Patlaması Son Anda Önlendi. Duman Kaplayan İş Yerenin Camları Kırıldı, Müşteriler Dışarı Çıkartıldı.

Van'daki bir işyerinde, elektriklerin kesilmesi yüzünden devir daim sistemi çalışmayınca ısısı yükselen kat kaloriferinin patlaması son anda önlendi. Duman kaplayan iş yerenin camları kırıldı, müşteriler dışarı çıkartıldı.

Akşam saatlerinde Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından kesilen elektrik, kalorifer kazanının patlamasına neden oluyordu. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde içerisi müşterilerle dolu Yüzbaşıoğlu Sokak'ta bulunan Halay Türkü Bar'ı kısa sürede dumanlar kapladı. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte devir daim yapmayan kalorifer kazanından çıktığı belirlenen dumanın artması üzerine havalandırma için işletmenin çeşitli camları kırılırken, içeride eğlenen müşteriler de salonu terk etti. Kazanın içerisinde bulunan alevli kömür közlerini kısa sürede dışarı çıkartan çalışanlar, büyük bir facianın meydana gelmesine engel oldu.

İşletme sahibi Umut Aksoy, elektrik kesintilerinin olduğu her gün bu tip olayın yaşandığını, bu seferkinin daha büyük olduğunu belirtti. Soğutmayı sağlayan sistem çalışmayınca, kazandaki ısı derecesi elektriklerin kesilmesi ile 100'e çıktığını anlatan Aksoy, "Benzer bir bir olay karşısında müdahalemiz yetersiz kalır ve kazan patlarsa, burada insanlar hayatlarını kaybedip yaralanırsa VEDAŞ bu yükün altından nasıl kalkacak. Sadece bizim değil tüm Van halkının bu konudaki sıkıntılarına çözüm bulamıyor. Bu sorunun çözülmesi için insanların hayatlarını kaybetmeleri mi gerekiyor. Faturalar zamanı gelince 'Ödemeyi yapın' demesini biliyorlar. O zaman elektrik sorununa da çözüm üretsinler" şeklinde konuştu.

Baymak Gedik Mühendislik Şirketi'nden kalorifer ustası Veybi Aydemir, elektrik ile çalışan bu tür kat kaloriferinde imbisat deposu bulunmuyorsa ve devir daim esnasında buhar ve dumanı içinde bırakıyorsa tehlikenin artabileceğini belirtti. Elektrik kesintisi sırasında dumanı içeri veren kazanlarda herhangi bir patlamanın meydana gelmeyeceğini ifade eden Aydemir, dumanı içinde bırakan kazanlarda ise basınçtan dolayı patlamanın meydana geleceğini kaydetti.

(SER-MET-MEF-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title