Haberler

Yunanistan'a Bir Darbe Daha

Güncelleme:

Son Dönemde Zor Günler Yaşayan Yunanistan'a Bir Darbe de Moodys'den Geldi.

Son dönemde zor günler yaşayan Yunanistan'a bir darbe de Moodys'den geldi.

Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu A1'den A2'ye indirirken, ülkenin borç sorununun sadece ekonomik büyüme ile çözülemeyeceğinin mesajını verdi.

S&P ve Fitch de indirmişti

Yunansitan ekonomisinde yaşanan sıkıntı Fitch2in not indirimi ile başlamıştı. Fitch’ten sonra Standard and Poors da ülkenin uzun vadeli kredi notunu (A-)’den (BBB+)’ya indirmişti.

S&P’den yapılan açıklamada Papandreu’nun ilan ettiği kemer sıkma tedbirlerinin tek başına kamu açığını kapatmasının imkansız olduğu vurgulanmıştı.

PAPANDREU MİLLİ SEFEERBERLİK İLAN ETTİ

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkesinin 300 milyar Euro’luk borçla yaşadığı ‘batma tehlikesi’ni aşmak için milli seferberlik ilan etti.

“Ufak çaplı tamirattan söz etmiyoruz. Her alanda adil değişikliklere gideceğiz” diyen Papandreu, “Bir çok düzenleme can acıtacak. Hepimiz huzurumuzdan vazgeçmeliyiz. Düşük ücretliler ile orta sınıfı ise destekleyeceğiz” dedi.

3 aylık plan açıkladı

Devletin, şeffaflık, demokrasi, insan haklarının korunması, güvenilirlik, sosyal sorumluluk ve dayanışma ilkelerine sahip olması gerektiğini vurgulayan Papandreu, önümüzdeki 3 aylık süreçte yapılacak bazı işleri şöyle sıraladı: “Yüksek borcu olan hanelerin desteklenmesi, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 15 gün içinde iş kurulabilmesi, bu çerçevede yatırım ile istihdamın artmasını hedefleyen yasal düzenlemeler yapılması. Ayrıca kamu borcunun bir bölümünün ödenmesi, yeşil kalkınma yönünde çalışmalar ve yasa dışı istihdam ile mücadele gibi konularda gerekli girişimlerde bulunulacak. 2010 yılı hedefimiz GSYİH’nin yüzde 12.7’si oranındaki bütçe açığını 4 puan azaltmak olacak.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title