Haberler

Tat Gıda "Moova Gıda"Yı, Namet "Maret"İ Almak İçin Rekabet Kurulu'na Başvurdu

Et sektöründen çıkıp, süt sektöründe büyüme kararı alan Koç Grubu kuruluşlarından Tat Gıda, süt ve süt ürünleri imalatı ve satışı alanlarında faaliyet yürüten Moova Gıda Sanayi' nin satın alınması işlemine izin verilmesi talebi ile Rekabet Kurulu'na başvuruda bulundu.

Et sektöründen çıkıp, süt sektöründe büyüme kararı alan Koç Grubu kuruluşlarından Tat Gıda, süt ve süt ürünleri imalatı ve satışı alanlarında faaliyet yürüten Moova Gıda Sanayi' nin satın alınması işlemine izin verilmesi talebi ile Rekabet Kurulu'na başvuruda bulundu. Namet Gıda Sanayi ise et, Tat Gıda'nın sahibi olduğu et ve et ürünleri üretim tesisi ve ekipmanları ile "Maret" markasının satın alınmasına ilişkin işleme izin verilmesi için Kurula başvuru yaptı.

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde "Birleşme ve devralmalar" bölümünde yer alan bilgiye göre Gaziantep Hastane Sağlık Hizmetleri İşletme Yatırım A.Ş. kurucu ortağı olan Simed International B.V almış olduğu ticari kararı ile bu şirketteki payının yarısını Salini Impregilo S.p.A. ve diğer yarısını da Kayı İnşaat San ve Tic. A.Ş. ye devri işlemi için Rekabet Kurulu'na başvuru yaptı.

-TAT GIDA SÜTTE BÜYÜYECEK-

Et sektöründen çıkıp, süt sektöründe büyüme kararı alan Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda Sanayi, Rekabet Kurulu'na süt ve süt ürünleri imalatı ve satışı alanlarında faaliyet yürüten Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin satın alınmasına ilişkin işleme izin verilmesi talebi ile başvuruda bulundu.

Tat Gıda bir süre öne Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Moova Gıda hisselerinin tamamını toplam 32.3 milyon TL bedelle almak için pay alım sözleşmesi imzaladığını duyurmuştu. Söz konusu satın alma ile şirketin süt ve süt ürünleri portföyünde peynir kategorisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtilmişti. Açıklamada, söz konusu hisselerin Söktaş Tekstil, Muharrem Hilmi Kayhan, Eyüp Hilmi Kayhan, Nihat Fadıl Erten ve Mehmet Yılmaz'dan alınacağı belirtilmişti.

-NAMET GIDA MARET İÇİN BAŞVURDU-

Bu arada Namet Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise et, Tat Gıda Sanayi A.Ş.'nin sahibi olduğu et ve et ürünleri üretim tesisi ve ekipmanları ile "Maret" markasının satın alınmasına ilişkin işleme izin verilmesi için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulundu.

-BEĞENDİK, REAL HİPERMARKET ZİNCİRİ'NİN YÜZDE 100 HİSSESİNİ SATIN ALMAK İÇİN BAŞVURDU-

Rekabet Kurulu'na yapılan birleşme ve devralma başvurularından bir diğeri ise Hacı Duran Beğendik tarafından yapıldı. Beğendik, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Real Hipermarket Zinciri A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesini satın almak için Kurul'a başvuru yaptı.

Anlaşmaya göre Türkiye'deki 12 Real mağazasının tümünün Beğendik'e geçeceği belirtiliyor.

Bu arada Rekabet Kurulu'na, Lafarge S.A. ile Holcim Ltd.'nin eşitler arasında bir birleşme işlemi sonucunda birleşmelerine ilişkin bir başvuru da yapıldı. Açıklamaya göre birleşme, Holcim'in Lafarge'ın tüm ihraç edilmiş sermayesine ilişkin alım satım teklifi vermesi ile gerçekleştirilecek.

Lafarge S.A., Fransa kanunlarına uygun olarak kurulmuş ve merkezi Paris'te bulunan bir şirket. Lafarge'ın ve hisseleri Euronext Paris ve ABD'deki ADR'de işlem görüyor. Holcim İsviçre'de kurulmuş ve resmi merkezi Rapperswil-Jona'da, kurumsal merkezi ise Zürih'te yer alan bir şirkettir ve SIX İsviçre borsasına kote. Holcim ve Lafarge dünya çapında inşaat ve yapı malzemeleri üretimi ile iştigal ediyor. Taraflar faaliyetlerini özellikle çimento, agrega, hazır beton ve çimentolu malzemelerin üretimi alanlarına yoğunlaştırmaktadırlar. Holcim Türkiye'de faaliyet göstermediğinden, bildirime konu işlem Türkiye'deki pazarlarda herhangi bir değişikliğe yol açmayacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Beğendik Namet Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title