Haberler

New York Times'ın Umudu Osmanlı Oğlu Carlos Slim

Borç Batağına Saplanan Dünyanın En Prestijli Gazetesi The New York Times (Nyt), Dünyanın En Zengin İşadamı Meksikalı Carlos Slim ile Görüşmelere Başladı.

Borç batağına saplanan dünyanın en prestijli gazetesi The New York Times (NYT), dünyanın en zengin işadamı Meksikalı Carlos Slim ile görüşmelere başladı.

İflas edeceği, binasının bazı katlarını satacağı bile söylenen NYT’ın, kurtarıcı Carlos’a sıcak bakacağı söyleniyor. Tam adı Carlos Slim Helu Aglamaz olan Meksikalı yatırımcının babası, Osmanlı döneminde Lübnan’da doğmuştu. The Wall Street Journal gazetesinin, şirketelere yakın kaynaklara dayandırılarak verdiği haberde tercihli hisse senedi alınması opsiyonunun değerlendirildiği belirtildi. Söz konusu senaryoya göre Times Co. Slim için tercihli hisse çıkaracak. Oy hakkına sahip olmayan hisseler, yatırımın geri dönüşü olarak yıllık temettü alacak. Yatırım bir çeşit kredi gibi işleyecek. Belirlenen sürenin ardından tercihli hisseler genellikle normal hisselere dönüştürülüyor. Slim’in ne kadar yatırım yapacağı kesinlik kazanmasa da, şirkete yakın isimler bir kaç yüz milyon dolarlık bir rakamı telaffuz ediyor. Times Co.’nun gelecek hafta özel bir yönetim kurulu toplantısı planladığı söyleniyor. Her iki taraf da, The Wall Street Journal gazetesinin iddialarıyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçındı. NYT için dile getirilen bir başka olasılık da Times Co.’da yüzde 20 hisse sahibi olan hedge fon Harbinger Capital Partners’ın sermaye sağlaması. Geçen yıl Harbinger, Times Co.’nun yönetim kurulunda 4 sandalye talebiyle ve Boston Globe gibi temel olmayan varlıkların satışını da içeren stratejik değişimlere karşı savaş açmıştı. Mart ayında 2 sandalye kapabilmişti. Bazı uzmanlar, Harbinger’in yatırım yapmak için çok da hevesli olmayacağını söylüyor.

1.1 milyar dolar borç

TIMES Co.’nun eylül sonunda 46 milyon dolar nakiti ve 1.1 milyar dolar borcu vardı. Mayıs ayında süresi dolacak 400 milyon dolar krediye ek olarak 2010’da tamamlanacak 250 milyon dolar ve 2011 yılına kadar uzanan 400 milyon dolarlık kredi borcu bulunuyor. Şirketin yöneticileri, aralık ayında bir açıklama yaparak uzun vadeli borçlarını kredi kurumlarıyla müzakere ettiklerini, mayısta sona eren krediyi yenilemeyeceklerini, o kadar çok borçlanmaya gereksinim olmadığını açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title