Haberler

Mıcrosoft Kullanıcılarını Korsan Yazılımlardan "Oga" Koruyacak

Microsoft Orijinal Olmayan Office Yazılımlarını Kullananları Bilgilendirmek ve Böyle Yazılıma Sahip Olanların Lisanslı Ürün İndirerek, Bunların Avantajlarından Yararlanmalarını Sağlamak İçin 29 Nisan'da Office Orijinal Ürün Avantajı (Office Genuine Advantage-oga) Bildirimi Pilot Uygulamasını Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor.

Microsoft orijinal olmayan Office yazılımlarını kullananları bilgilendirmek ve böyle yazılıma sahip olanların lisanslı ürün indirerek, bunların avantajlarından yararlanmalarını sağlamak için 29 Nisan'da Office Orijinal Ürün Avantajı (Office Genuine Advantage-OGA) Bildirimi pilot uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, OGA Bildirimi, 2007 yılında uygulanan WGA (Windows Genuine Advantage-Windows Orijinal Ürün Avantajı) Bildiriminin bir devamı niteliğinde olacak. OGA Bildirimi ile kullanıcıların sahip olduğu Office yazılımlarının orijinal olup olmadığının belirlenmesi ve lisanssız olduğu tespit edilen kullanıcının orijinal yazılıma yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Microsoft, Windows'tan sonra orijinal Office yazılımıyla ilgili olarak da bilinç düzeyini yükseltmeyi ve kullanıcıların lisanslı ürünlerin avantajlarından yararlanabilmelerini sağlamayı hedefliyor. Uygulama, Microsoft iş ortaklarının daha adil bir rekabet ortamında yer almasına da katkıda bulunmayı amaçlıyor. OGA Bildirimi Office kullanıcılarının daha güvenli çalışabilmelerine, zararlı yazılımlara karşı korunabilmelerine ve orijinal güncellemeleri indirebilmelerine imkan verecek.

Microsoft OGA Bildirimi pilot uygulaması Şili, İtalya, İspanya ve Türkiye'de hayata geçirilecek. Bu ülkeler Office'in tüketiciler, işletmeler ve hükümetler tarafından yoğun olarak kullanıldığı farklı bölgeleri temsil ediyor. Bu dört ülkedeki deneyimin, kullanıcıları lisanssız yazılımlardan korumak için oluşturulacak küresel bir stratejiye katkıda bulunacağı düşünülüyor.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title