Haberler

Lastik İş Sendikası Kocaeli'de 3 Fabrikada Grev Kararı Aldı

Lastik-iş Sendikası Genel Merkezi'nin, İzmit'te Bulunan Good Year, Pirelli ve Brisa İşvereni ile Gerçekleştirdiği Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Anlaşmazlıkla Sonuçlanması Üzerine, 3 Fabrikaya Grev Kararı Asıldı.

Lastik-İş Sendikası Genel Merkezi'nin, İzmit'te bulunan Good Year, Pirelli ve Brisa işvereni ile gerçekleştirdiği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, 3 fabrikaya grev kararı asıldı.

Lastik- İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Alaattin Sarı, Genel Sekreter Nuri Serim ve Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, Good Year fabrikasına gelerek işçilerle buluştu. Yaklaşık 100 işçi, grev kararı asılmadan önce, "Grev hakkımız engellenemez" şeklinde slogan attı. Good Year, Pirelli ve Brisa fabrikalarında grev kararı asıldığını dile getiren Lastik-İş Sendikası Genel Sekreteri Nuri Serim "İşveren sadece 2 maddede anlaşmazlık var diyor. Önce bu yanlışı düzeltelim. 59 maddenin 30'unda anlaşmazlık var. Biz ilk altı ay için yüzde 12 istedik. İşveren buna olumsuz cevap verdi. Biz illede grev yapma arzusunda değiliz. Ancak işverenin tavrı şuana kadar olumsuz"dedi.

Kocaeli'de bulunan Pirelli, Goodyear ve Birasa fabrikalarında 4 bin işçi çalışıyor. Grev kararı Pirelli fabrikasının giriş kapısına en tecrübeli ve en yeni işçiler tarafından asıldı.

(GA-MŞ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title