Haberler

İspanya'nın En Zengini Amancio Ortega

İspanya'nın ilk 100 zengininin toplam serveti, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 15,8'ine denk geliyor.

Amerikan dergisi Forbes'in İspanya baskısında yeralan listede, Inditex tekstil grubunun kurucusu Amancio Ortega yine İspanya'nın en zengini olarak gösterildi.

Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Ütergue, Stradivarius, Pull & Bear gibi markaları bünyesinde bulunduran Inditex'in kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı 77 yaşındaki Ortega, 47 milyar 600 milyon avroluk servetiyle İspanya'nın en zenginleri listesinde ilk sıradaki yerini korudu.

Ortega'yı en yakından izleyen ikinci İspanyol zengin ise, 5 milyar 800 milyon avro servetiyle Mercadona alışveriş merkezinin sahibi Juan Roig olarak yer aldı. Amancio Ortega'nın eski eşi ve Zara firmasının kurucusu olan ve kısa bir süre önce vefat eden Rosalia Mena'nın varisi Sandra Ortega Mera ise (5 milyar 400 milyon avro) İspanya'daki 3. en zengin olarak öne çıktı. Listenin 27. sırasında ise müteahhitlik yapan, Real Madrid kulübü başkanı Florentino Perez yer aldı.

Forbes'in açıkladığı İspanya'daki en zengin 100 işadamının toplam serveti 158 milyar 500 milyon avro olarak gösterilirken, bunun İspanya'nın gayri safi milli hasılasının yüzde 15,8'ine denk gelmesi de dikkati çekti.

Öte yandan Forbes'in listesinde İspanya Kralı Juan Carlos'un ilk 100 zengin arasına girmemesi de göze çarparken, Amerikan dergisi bununla ilgili "Yeni şeffaflık yasasına rağmen Kral'ın zenginliği bilinmeyen olmaya devam ediyor" şeklinde bir not düştü. - Madrid

Kaynak: AA / Ekonomi

Stradivarius İspanya Forbes Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title