Haberler

Intel Teknoloji Konferansı"

Turkcell Genel Müdürü Ciliv: "Bilgisayarlar her yerde.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Bilgisayarların sonu geldi mi?" sorusuna ilişkin, "Tam tersi her yer bilgisayar. Bilgisayarlar her yerde. Yalnız eskiden oda büyüklüğündeyse, şimdi cebimizde, saatimizde. Bu tabii ki burada durmayacak, küçülmeye devam edecek" dedi.

Intel'in, AirTies, Microsoft ve Turkcell'in Platin Sponsorluğu, Cisco'nun Altın Sponsorluğu ile Asus ve McAfee'nin Gümüş Sponsorluğu'nda bu yıl 18'incisini düzenlediği Teknoloji Konferansı'nda konuşan Süreyya Ciliv, geleceğin teknolojisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gittikçe küçülen ve mobil hale gelen bilgisayarlar sayesinde artık bilginin her zaman, her yerden erişilebilir olduğuna dikkati çeken Ciliv, "Geleceği iyi okumak iş dünyasındaki bir numaralı başarı ilkesi" ifadesini kullandı.

Ciliv, "yeni dünya" diye tanımladığı içinde bulunulan dönemde meydana gelen teknolojik değişim ve dönüşümlere değinerek, şunları kaydetti:

"Bilim, teknoloji, bileşim, ürün, çözüm kelimelerinden hangisi daha önemli? Hepsi önemli, bilimle başlıyor, birbirine geçerek devam ediyor. Ürün son nokta değil. Önemli olan sonunda insanlara fayda sağlamak. Değişik tüketici grubuna göre, değişik ürünler sunmak önemli, bu yüzden bu işte takım oyunu çok önemli. Hep beraber bu oyunu iyi oynar ve iyi bir takım oluşturursak başarıya ulaşırız. Yeni dünyada bilgisayarlar her yerde. 'Bilgisayarların sonu geldi mi?' diyen kişiye bir bakmak lazım. Tam tersi her yer bilgisayar. Bilgisayarlar her yerde. Yalnız eskiden oda büyüklüğündeyse, şimdi cebimizde, saatimizde. Bu tabii ki burada durmayacak, küçülmeye devam edecek."

"Şimdi en yeni bilgisayar akıllı telefon. Bundan 5 sene önce satışları PC satışlarının onda biriyken şimdi 3 katı. Çünkü her yerde cebinizde bir bilgisayar var" diyen Ciliv, her yerden hızlı erişimin önemine dikkati çekti. Ciliv şöyle devam etti:

"Bu yeni dünyadan inanılmaz işler doğacak. Burada big datayı mobiliteyi iyi kullanan kazanacak. Geleceği iyi okuyanlar hep kazanıyor. Fakat hiç unutmayın; bu yeni dünyayı belirleyen en önemli konulardan biri mobil network. Biz Turkcell olarak bu yeni dünyayı okuyup yeni potansiyeller ortaya çıkarmaya çalıştık. Bu yüzden de büyük yatırımlar yaptık. Yeni dünya hem bireysel hem de kurumsal hayatın her tarafını etkileyecek."

Yeni dünyada muazzam potansiyeller olduğunu ifade eden Ciliv, "Hangi sektörde olursa olsun, kendinize doğru müşteri segmentini hedef olarak seçin, sonra bu yeni dünyanın parçalarını bir araya getirerek müşteriye çözüm, müşteriye faydayı götürün" diye konuştu.

Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane de teknolojide yaşanan hızlı gelişime işaret ederek, yeni nesil tüketicinin hayatı farklı bir noktadan özümsediğini belirtti.

İnternetin en büyük dengeleyici olduğunu dile getiren Nane, "Gelişmekte olan ülke ile gelişmiş ülke arasındaki fark eskiden bilgiye ulaşımdı, şimdi İnternet hızı, İnternete ulaşım oldu, çünkü bütün bilgi orada" dedi.

"Şu anki işimde ben modern bakkallık yapıyorum, peki modern bakkallıkta teknoloji nasıl işimize yarıyor?" diyen Nane, bu sorunun yanıtını ise "2013 yılı sonunda CarrefourSA mağazalarında 600 milyon adet ürün satıldı. 100 milyon tane fiş ya da fatura kesilmiş. Bu büyüklüğü teknoloji olmadan yönetmek mümkün mü?" şeklinde açıkladı.

Nane, en büyük kabuslarının 'internetin kesilmesi' olduğunu dile getirerek, bu durumda depodaki malı mağazaya götüremediklerini, bir perakendeci için bunun en kötü durumlardan biri olduğunu anlattı.

"Gelecek Şimdi" temasıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın da bugünün petrolünün bilgi olduğunu belirterek, petrolün yerini dataya bıraktığını kaydetti.

Akıllı cihazların çoğalmasıyla birlikte konuşulmaya başlayan "Bilgisayarlar öldü mü?" sorusunu hatırlatan Aydın, "Bilgisayarlar ölmedi, şekil değiştiriyor. Farklı formlarda hayatına devam ediyor ve edecek" dedi.

"Akıllı Alçı" ve Intel Ar-Ge Merkezi'nde geliştirilen akıllı giysi gibi yeni ürün ve teknolojilerin tanıtıldığı etkinlikte, Intel işlemciye sahip "akıllı" robot NAO da zeybek oynadı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Süreyya Ciliv Mehmet Nane Intel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title