Haberler

İmmib İhracat Rekortmenlerini Ödüllendirdi

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İmmib) Tarafından Bu Yıl İkincisi Düzenlenen İhracatın Yıldızları Töreninde, En Fazla İhracat Yapan Kuruluşlar Ödüllerini Aldı.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İhracatın Yıldızları töreninde, en fazla ihracat yapan kuruluşlar ödüllerini aldı.

İstanbul Gösteri Merkezi'nden düzenlenen törene Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı katıldı. TÜPRAŞ, Vestel ve Arçelik, 2007 yılında İMMİB genelinde en yüksek ihracata imza atan markalar olarak sıralandı.

İhracatın Yıldızları töreninde, İMMİB'e bağlı 6 ihracatçı birliğine üye 96 firma ödüle layık görüldü. İMMİB üyeleri 2007 yılında Türkiye'nin toplam 105,9 milyar dolarlık ihracatının 34 milyar dolarlık bölümünü gerçekleştirdi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedeflerinin olduğunu belirterek, İMMİB üyelerinin bu ihracatın en az 150 milyar dolarını gerçekleştireceğini söyledi. Tüzmen, İMMİB'in 2007 yılındaki ihracatının, pek çok Avrupa ülkesinin ihracatının toplamından daha fazla olduğunu vurguladı.

Açılışta konuşan İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki de yaz kış demeden, elinde bavulu dünyanın dört bir yanına ürünlerimizi satan tüm ihracatçılara teşekkür ederek, başarılarından dolayı kutladı.

Gece, Anadolu Ateşi dansçılarının güçlü yorumu ve şovu ile sergilenen Troya gösterisi ile renklendi.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title