Haberler

Fiyatlarda Yükseliş Kaçınılmaz

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "İthal ve Üretim Maliyeti Yükseldi. Bunların Fiyatlara Yansıtılması Kaçınılmaz" Dedi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “İthal ve üretim maliyeti yükseldi. Bunların fiyatlara yansıtılması kaçınılmaz” dedi.

Renault Mais, kadın çalışanlarını, Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği “Kadınlar Buluşuyor, Gündemi Konuşuyor” konulu etkinlikte bir araya getirdi.

Renault'un İstinye'deki yeni showroomunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Aybar, Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir anketin, dünyadaki işlerin yüzde 66'sını kadınların yaptığını, oluşan gelirin ise sadece yüzde 10'unu kadınların paylaştığını ortaya koyduğunu söyledi.

Dünyadaki mal varlıklarının yüzde 1'in kadınlara ait olduğunu belirten Aybar, bunun düzelmesi gerektiğini ifade etti.

Bugünlerde zor bir dönemden geçildiğini, ekonomik sıkıntının boyutunun net olarak görülemediğini dile getiren Aybar, süreci yönetmenin önemine işaret ederek, “Burada hanımlardan beklediklerimiz var. Evin bütçesini yöneten, gelir giderini yönlendiren hanımların daha rasyonel, bilinçli tüketim alışkanlıklarıyla aile bireylerini yönlendirmesi yararlı olacaktır” dedi.

Toplantıya, gazeteci ve TV programcısı Meliha Okur ile yazar ve oyuncu İclal Aydın da katılarak, görüşlerini Renault Mais'in kadın çalışanlarıyla paylaştı.

YENİ SHOWROOM İÇİN 7 MİLYON DOLARIN ÜSTÜNDE YATIRIM...

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aybar, Renault'un 2009 kontratında 26 yeni model bulunduğunu anımsatarak, bu modellerin tamamlandığını, bunların hepsinin bir arada yeni showroomda sergilenebileceğini söyledi.

Yeni showroomun Renault Mais'in en büyük showroomu olduğunu belirten Aybar, servis hizmeti de bulunan mekan için 7 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını bildirdi.

Otomotiv sektörünün Türkiye'de lokomotif bir sektör olduğunu hatırlatan Aybar, “Bu sektörde bir de lider pozisyondaysanız, yeniliklere, değişime öncülük etmeniz gerekir. Bu anlamda bizim bu yatırımlarımız, şartlar ne olursa olsun devam eder. Kriz zamanı Renault, Oyak Renault ortaklığı olarak Türkiye'de yatırım kararı alıp cesaretle yatırım yapmakla bilinir. Bu yatırımlar devam edecektir” diye konutu.

Aybar, önümüzdeki 2 ay içinde 5 yeni modeli tanıtacaklarını, Megane ailesinin 2 modelini, Laguna Coupe, yenilenmiş Clio 3 ve Clio Grand Tour'u sunacaklarını bildirdi.

ŞİRKETLERDEKİ STOK BASKISI VE KAMPANYALAR...

İbrahim Aybar, otomotiv şirketlerindeki stok baskısına işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu baskının getirdiği ciddi bir kampanya yarışı var. Fiyatlar zam görmedi, şirketler faizleri olabildiğince aşağıya çektiler. Hala cazip kampanyalar devam edebiliyor ki talepte bulunan müşterilere uygun çözümler bulunabiliyor. Bence bu dönemin de kıymetini bilmek ve değerlendirmek lazım. Çünkü yerine koyma maliyetleri çok arttı. Dövizin yükselmesi, fabrikalardaki kapasitelerin çok boşalması, birim maliyetleri artırdı. İthal ve üretim maliyeti yükseldi. Bunların fiyatlara yansıtılması kaçınılmaz. Şu anda bu mevcut şartlardaki satışlara çok ideal şartlar getirildi, müşteriler bunu değerlendirmeli.”

Otomotiv sanayindeki daralmaya ilişkin ise Aybar, bunun yurt dışı ve içerideki pazarla ilişkili olduğunu belirterek, “Türkiye'de üretim bütün dünya için yapılıyor. Ama şunun da altını çizmek lazım; bizim şu anda kontrol edebileceğimiz dış pazarlar değil, kontrol edebileceğimiz iç pazarlar” diye konuştu.

İç pazarların mutlaka dinamik ölçüde tekrar canlandırılması gerektiğine işaret eden Aybar, “Ancak öyle olursa Türkiye'ye yeni model yatırımların gelişi teşvik edilmiş, uluslararası markalar şevklendirilmiş olur. İç pazarın canlandırılması sadece bizim kampanyalarımızla olacak konu değil. Çeşitli tedbirlerin alınması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“TEŞVİK ALAN ÜLKELER MORALLENDİ”

Avrupa'da otomotiv sektörüne sağlanan desteklere de değinen Aybar, bu ülkelerin morallendiğini gördüklerini, Türkiye'nin de bunu örnek alıp, örnek hareketlere girişmesi gerektiğini söyledi. Aybar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tek başımıza bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Çünkü biz ülkemizde ciddi yatırım olanaklarını bugüne kadar sağladık. Hep birlikte yatırımlar gerçekleşti. Ama bu yatırımları yapanlar global markalardı. Bu global markalar Türkiye'de ciddi imkanlar buldular ki geldiler. Bunları Türkiye'de kurmamız, hepimizin menfaatine. Bu markaların Türkiye'de bulunmalarını cezbedecek şekilde iç pazarı canlandırmamız lazım. İç pazar, iç pazar dememin nedeni; başka türlü markalar gelmiyor. Son 5 yıla bakarsanız bütün markaların Rusya'da yatırım yaptığını görürsünüz. İç pazarı ne kadar canlı tutarsak, üretim artar.”

Renault olarak toplam otomobil satışlarının yüzde 90'ını Türkiye'de üretilen otomobillerle yaptıklarının altını çizen Aybar, “Toplam araç satışımızın ise yüzde 60'ını Türkiye'de üretilen araçlarla yapıyoruz. Bu da şu anlama geliyor, Türkiye'de üretildiği zaman Türk insanı tercihine mazhar oluyorsunuz. O zaman Türkiye'de ne kadar çok üretirseniz, o kadar çok çeşidi Türkiye'de satabilme imkanınız var” diye konuştu.

Kampanyaların stok baskısıyla doğru orantılı olduğuna işaret eden Aybar, pazarın daralmasıyla elde stoklar kaldığını, bu stokların eritilmesiyle ilgili çabaların devam ettiğini anlattı.

Aybar, “Onun için stok baskısı kalktığında ne böyle fiyatlar, ne böyle kampanyalar olur” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title