Haberler

Ergenekon Sanıkları: Böcek Mağduruyuz

Güncelleme:

Sedat Peker ve Dursun Çiçek'in de aralarında olduğu 10 Ergenekon sanığı TBMM 'ye şikayette bulundu

"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Sedat Peker ve Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 10 kişi, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na başvurarak, şikayetçi oldu.

Peker, komisyona gönderdiği dilekçede, 2000'li yılların başında polisler tarafından çok önemsiz bir suçlamayla gözaltına alındığını öne sürerek, 3-4 gün sonra savcılık tarafından serbest bırakıldığını söyledi. Peker, "Böcek araması denilen bir teknikle (Elektronik cihazla) evimin oturma ve yatak odalarında kamera buldum" diye konuştu.

Bu nedenle mağdur olduğunu iddia eden Peker, komisyonun bu konuda bir çalışma yapmasını, elde edilecek bulgularla yetkili savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Peker, ayrıca komisyona sözlü mülakat vermeye veya komisyonun uygun göreceği yetkili herhangi bir devlet mercine ifade vermeye hazır olduğunu kaydetti.

-"Yasadışı dinlendim"-

Balyoz Planı ve Ergenekon davalarının tutuklu sanıklarından emekli albay Dursun Çiçek de, TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderdiği ve bir örneğinin de Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na gönderilmesini istediği 17 sayfalık başvurusunda, "yasadışı dinlendiğini, bir belgeye haberi olmadan isminin yazıldığını, imzası taklit edilerek kendisine iftira atıldığını" iddia etti.

Başvurusunda, "ıslak imza" ve "balyoz" davalarında hukuksuzluk yapıldığını savunan Dursun Çiçek, suçsuzluğunun ortaya çıkarılması hususunda komisyondan yardım talep etti.

"Ergenekon" davası sanıklarından Avukat Serdar Öztürk de komisyona başvuranlar arasında yer alıyor. Öztürk, yasadışı ortam ve telefon dinlemeleri ile TİB ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, kanuna aykırı olduğunu iddia ettiği belge ve ses kayıtlarına ilişkin komisyona ifade vermek istediğini belirtti.

-Başvurular ağırlıklı cezaevlerinden-

Komisyona gelen 10 başvurunun 6'sı başta Silivri olmak üzere Diyarbakır, Karabük cezaevlerinden geldi.

Bu başvurularda genellikle mağdur olduklarını, aldıkları mahkumiyet kararlarında yasadışı dinlemelerin kanunlara aykırı delil olarak yer aldığını iddia ettiler.

-Emekli öğretmen de başvurdu-

Başvurular arasında biri emekli öğretmen iki vatandaşın da başvurusu yer alıyor. Emekli öğretmen, polisin kendisini takip ettiğini, dinlediğini ve polisin psikolojik tacizine maruz kaldığını öne sürerek, iddialarının komisyon tarafından araştırılmasını ve komisyonun kendisini dinlemesini istedi.

Başka bir vatandaş ise başvurusunda, 2009'dan beri birileri tarafından izlendiğini, teknik takibinin yapıldığını iddia ederek, özel hayatının ihlal edildiğini ve konunun araştırılmasını istedi.

Esin Işık - AA

Kaynak: AA / Ekonomi

Serdar Öztürk Dursun Çiçek Sedat Peker Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title