Haberler

En Fazla Stajyer Alımı Perakende ve Bilişim Sektörlerinde

Güncelleme:

Yenibiris.com verilerine göre bu dönemde en fazla stajyer alımı perakende ve bilişim sektörlerinde yapılıyor.

Yenibiris.com verilerine göre bu dönemde en fazla stajyer alımı perakende ve bilişim sektörlerinde yapılıyor. Yaz aylarını deneyim kazanmak için staj yaparak geçiren gençler, iş hayatına başlarken avantajlı konuma ulaşıyor.

Türkiye'nin önde gelen iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, son araştırmasını sektörlerin stajyer alımına yönelik yaptı. Yenibiris.com'un verileri şirketlerin yaz dönemi için stajyer alımlarının hangi sektör ve iş alanlarında hareketli olacağını ortaya koydu.

Yenibiris.com verilerine göre, bu dönemde en çok perakende ve bilişim sektörlerinde stajyer aranıyor. Şirketlerin önemli bir kısmı başvuracak adaylarda staj mecburiyeti olmasına dikkat ediyor. Stajyerler en çok insan kaynakları, mali işler, satış, bilgi teknolojileri ve satınalma bölümlerinde görev yapmak üzere seçiliyor.

Yenibiris.com'da yayınlanan stajyer ilanlarının ilk beş sırasında Perakendecilik-Toptancılık, Bilişim, İK Danışmanlık, Turizm-Otelcilik ve Gıda sektörleri yer alıyor. En çok stajyerin arandığı ilk beş pozisyon ise İnsan Kaynakları, Mali İşler-Finansman, Satış-Pazarlama, Bilgi Teknolojileri ve Satınalma.

Stajyer alım planları

Denizbank, "Deniz'in İncileri" adı verilen staj programına katılacak adaylarda üniversite 3-4. sınıf veya MYO (Meslek Yüksekokulu) 2. sınıf öğrencisi olma ve zorunlu staj şartı arıyor. Seçilenler genel yetenek sınavına, ardından video mülakat, grup mülakatı ve grup çalışmasına katılıyor.

Stajyerler Deniz Akademi ile birlikte belirlenen e-öğrenme eğitimlerini tamamlayıp, staj yaptıkları bölüm hakkında bölüm yöneticilerinden bilgi alıyor. Staj süreleri öğrencinin zorunlu staj süresine göre değişiyor. Eğitimde başarılı olanlar, "Deniz'in İncileri" online staj simülasyonuna katılma hakkı kazanıyor. Simülasyona katılanlar, aldıkları puana göre sıralamalarını görüyor. Denizbank'ta geçen yıl yaklaşık 600 üniversite öğrencisi staj yaptı. 2014'te bu sayının 800'e yaklaşması planlanıyor.

Bu yıl şube ve Genel Müdürlük birimlerine staj için yaklaşık 600 kişinin alınması planlanan Finansbank'ta, stajyerler oryantasyon, sınıf içi ve online eğitimlere dahil edilecek. Program boyunca kendilerine staj danışmanı eşlik edecek. Şube stajyerlerinin, oradaki bütün görevleri tanımaları için şube içinde rotasyon ve müşteri ziyaretleri yapılacak. Genel Müdürlük birimlerinde stajyerlere proje konusu verilerek program sonunda proje sunumu yaptırılacak. Stajyer ilanları 13 Nisan'a kadar internet sitesinde ve Facebook sayfasında yayında olacak. Adayların, tercihen İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerinde, 3. veya 4. sınıfa geçmeye hak kazanmış olması gerekiyor. Genel Müdürlük stajyer adayları için ise en az 2,50 ortalama isteniyor. 2013'te Finansbank'ta staj yapan 521 kişinin 102'si işe alınmış.

Mercedes-Benz Türk, 2 kategoride staj programı düzenliyor. Biri yaklaşık 20 işgünü süreli standart yaz staj programı; diğeri PEP adlı, kurumda geliştirilen 1 yıl süreli program. Yaz stajı için 250 genç alınacak. Adaylar, elektronik ortamda doldurdukları başvuru formundan sonra görüşmeye ve sınava çağırılacak. PEP için ise İngilizce ve Almanca bilen, mühendislik/işletme 3. sınıfta okuyan 125 öğrenci alınacak. Stajyerlerde, gelecekteki çalışanlar olabilecekleri öngörüsüyle başarılı bir öğrenim geçmişi, iyi düzeyde yabancı dil ve gelişmiş sosyal yetkinlikler aranıyor. Ayrıca şirket ve ilgili bölümde görev yapma istek ve motivasyonuna da bakılıyor. Staj yapmak isteyenlere, performans ve sonuç odaklı çalışma prensiplerini benimsemeleri, iş ve şirket ile ilgili yüksek aidiyet duygusuna sahip olmak için çaba sarf etmeleri ve staj fırsatını iyi kullanmaları öneriliyor.

Bu yıl Hazır Giyim, Mudo Concept, Strateji ve Pazarlama, İnovasyon ve Teknoloji birimleri başta olmak üzere çeşitli departmanlarda yaklaşık 30 stajyer alımı planlayan Mudo'ya başvuru yapmak için ise zorunlu stajı bulunan 3. veya 4. sınıf öğrencisi olmak, tercihen Mühendislik ve İktisadi İdari Bilimler eğitimi görmek, iletişimi güçlü, öğrenmeye ve ekip çalışmasına açık olmak gerekiyor. Şirket, analitik becerileri kuvvetli ve yaratıcı düşünebilen gençleri arıyor.

Üniversite staj başvurularını her yıl Nisan-Mayıs aylarında alan Yapı Kredi, geçtiğimiz yıl 639 öğrenciye staj imkanı verdi. Bu yıl da ihtiyaçlar doğrultusunda alım yapılacak. Kurumda yaz dönemi stajları 1 veya 2 ay sürüyor. Üniversite işbirlikleri kapsamında 6 aylık programlar da var. Staj zorunluluğu olan bölümlerde okuyanlar tercih ediliyor. Özgeçmiş değerlendirmesini geçen adaylar, ilgili bölüm yöneticileriyle mülakata çağrılıyor. Başarılı stajyerlere, ihtiyaçlar doğrultusunda işe alım önceliği veriliyor.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: "Stajın önemini bilen Yenibiris.com, bu alandaki ilanları ücretsiz yayınlıyor. Okul yıllarında yapılan stajın, mezun olduktan sonra iş arama sürecinde artısı çok büyük. Bir kurumda alım yapılacak pozisyon yeni mezunlara yönelik olsa bile, öğrencilerin önceden staj yapıp deneyim kazanmış olması, kişiyi işe alım sürecinde avantajlı kılıyor. Gençlere okul yıllarında mümkünse birden fazla staj yaparak deneyim kazanmalarını öneriyoruz."

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Finansbank Denizbank Türkiye Mudo Teknoloji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title