Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Eğitimde İstenen Seviyede Değiliz

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir zamanlar hayal bile edilmeyen şeylerin hayata geçirildiğini belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Haberleşmede, bilimde, teknolojide, ulaştırmada, turizmde, sanayide, ihracatta, ekonomide, tarımda, birçok alanda Türkiyemiz, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o çağdaş uygarlık seviyesi hedefini, bir hamasi söz veya bazı yerlerde slogan olarak kullanılan bir söz olmaktan çıkardı" dedi.

Çakmak Mahallesi'nde 45 iş adamının 75'er bin liralık katkısıyla yapılan İşadamları Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde, hayırseverlere plaket verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılan Zeybekci, konuşmasında, bir veya birkaç kişiye ağır gelebilecek bir hizmetin, bir araya gelen 30-40 kişi tarafından imece usulü yapılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Zeybekci, bir zamanlar hayal bile edilmeyen şeylerin hayata geçirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dün dünyanın en gelişmiş uydularından bir tanesini, uzaya gönderdik. Japon ve Türk mühendislerinin birlikte yaptığı uydunun bazı malzemeleri de Türk malzemeleri. Yörüngeye yerleştirildi ve başarılı şekilde de ilk sinyallerini göndermeye başladı. Haberleşmede, bilimde, teknolojide, ulaştırmada, turizmde, sanayide, ihracatta, ekonomide, tarımda, birçok alanda Türkiyemiz, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o çağdaş uygarlık seviyesi hedefini, bir hamasi söz veya bazı yerlerde slogan olarak kullanılan bir söz olmaktan çıkardı. Ve hükümetimiz döneminde 2023 hedefleri, Bakanlar Kurulu kararı olarak Resmi Gazete'de yayınlanıp bir devlet belgesi haline geldi. 2023 hedeflerine de ulaşmak için hep beraber gidiyoruz."

Eğitimde bazı hatalar yapıldığını dile getiren Zeybekci, şunları ifade etti:

"Bir dönem maalesef meslek liselerinin önünü kapattık. Meslek liseleri, bu ülkenin geleceğidir. Meslek liseleri öyle okullardır ki gençlerimize hayata erken başlamakla ilgili bir tercih sunar, onlara bazı meslekleri öğrenerek pratikte de yetişerek hayatın içinde yer almak, üretimin içinde yer almak gibi imkan sağlar. Ama isteyenlere de üniversitede okuma, bilim insanı olma veyahut başka alanlarda ilerleme gibi bir imkan verir. Meslek liseleri, dünyadaki başarılı örneklerinde olduğu gibi, normal liselerin çok daha önüne geçmeli. Normal liselerin, sayı anlamında, öğrenci anlamında, Türkiye'nin geleceğinde yer alma anlamında, üniversitelerdeki hakimiyetleri anlamında, çok daha önüne geçmeli."

- "Eğitimde istenen seviyede değiliz"

Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olmasına rağmen eğitimde istenen seviyede olmadığını belirterek, "Üniversitelerimiz belli noktaya gelmiş ama dünya ölçeğinde eğitim standartlarını ölçtüğümüz zaman, maalesef ilk 50'nin içinde yokuz. İlk 50'nin içinde olmadığımız zaman, gelecekle ilgili beklentilerimizde maalesef biraz şöyle bir içimiz burkuluyor" dedi.

Kur'an-ı Kerim'de, bilim, okuma ve öğrenmeye işaret edildiğini kaydeden Zeybekci, "İlk inen ayet, (Oku) diyor. Allah'ın emri o okumayı gerçekleştiren siz hayırseverler, bir farzı yerine getirdiniz. Namaz kıl, oruç tut derken (oku) farzının yerine getirilmesiyle ilgili de burada muhteşem bir hayır yaptınız. Bu hayır burada durdukça, burada yetişenler, onların nesilleri, bu ülkeye bu millete hizmet ettikçe, bunun hayrı da arkanızdan gelecektir" diye konuştu.

Zeybekci, konuşmasının ardından, lisenin yapımına katkıda bulunanlara plaket verdi.

- Develioğlu'nun Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddiası

Nihat Zeybekci, gazetecilerin Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Zehra Develioğlu'nun Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddiasıyla ilgili soruya, "Özellikle tamamen hukuku ilgilendiren, mahkemeyi ilgilendiren bir konu. Bilmediğim, detaylarına hakim olmadığım bir konu" yanıtını verdi.

Daha sonra Denizli Belediyesine ait Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde, Dans Okulu'nun açılışını gerçekleştiren Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci ve diğer protokol üyeleriyle, Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde sınıfları gezerek ders gören öğrencilerle görüştü.

Ayrıca okçuluk kursu gören sporcularla da bir araya gelen Zeybekci, ok attı.

Törenlere, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Zehra Develioğlu Kabataş Türkiye Ekonomi Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title