Haberler

Eczacı Vekilleri Eşlerinden Eylem Ayırdı, Parti ve Teb Mutlu Oldu

Türk Eczacılar Birliği'nin (Teb) Düzenlediği "Kepenk Kapatma" Eylemine AK Parti Milletvekilleri Eşleriyle Destek Verdi. AK Parti Malatya Milletvekili ve Mkyk Üyesi Öznur Çalık Kendi Eczanesini Açık Tuttu, Ancak Eşi Kenan Çalık Kapattı. AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu'nun Eczanesi de Eyleme Katılmazken, Eşi Aydan Selamoğlu'nun Eczanesi Kepenklerini İndirdi.

Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) düzenlediği “kepenk kapatma” eylemine AK Parti milletvekilleri eşleriyle destek verdi. AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık kendi eczanesini açık tuttu, ancak eşi Kenan Çalık kapattı. AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun eczanesi de eyleme katılmazken, eşi Aydan Selamoğlu’nun eczanesi kepenklerini indirdi.

TÜRK Eczacıları Birliği’nin (TEB) çağrısıyla ilaçta iskonto oranını yükselten kararnameye tepki için eczanelerin bir günlük kepenk kapama eylemine AK Partili milletvekillerinin farklı tavırları damgasını vurdu. TEB’in kayıtlarına göre Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık’a ait Öznur Eczanesi eyleme katılmadı. Öznur Çalık’ın eşi Kenan Çalık’a ait Sıhhat Eczanesi ise kepenk kapayarak tepkisini gösterdi. AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu da, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki Selamoğlu Eczanesi’ni kapamayarak gün boyunca hizmet verdi. Ancak Selamoğlu’nun eşi Aydan Selamoğlu’na ait Ankara Sincan’daki Kutsal Eczanesi kapalıydı.

Bana yardım için kapattı

AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, eşi Aydan Selamoğlu’nun eczanesini kendisine yardım etmek için kapattığını belirterek, “Doğrudur, eşim de eczacı. Bana yardım etmek için kapattı. Çok yoğun olacaktık. Onun elemanı azdı, yoğunluğu kaldıramayacaktı. O bakımdan bana yardıma geldi, birlikte çalıştık. Bizim yardımcımız oldu” dedi.

Kendi iç hesaplaşmaları

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, 3-4 münferit olay dışında eyleme katılmayan eczacının bulunmadığını belirterek, AKP’li vekillerin eşlerinin eczanelerini kapatmasına ilişkin, “Bir iki arkadaşımız zaafa düşmüş ya da kendi iç hesaplaşmalarında böyle bir noktaya taşınmış olabilirler” dedi. Çolak, eczacı milletvekillerinden ya da bire bir partiyle bağlantısı olan üyelerin de eyleme destek verdiğini anlatırken, “Bizim 24 bin eczanemizden 4-5 bini AKP’ye üyedir ama hepsi eyleme katılmıştır” diye konuştu.

SGK’dan 7 bin 857 eczacıya ‘Eylemde açıktınız’ teşekkürü

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), önceki gün Türk Eczacılar Birliği tarafından düzenlenen “kepenk kapatma” eylemine katılmayan eczacılara teşekkür mesajı gönderdi. SGK’nın eylemde yer almayan 7 bin 857 eczacıya gönderdiği mesajda, “Sosyal sorumluluk anlayışı ve sağduyulu yaklaşımla vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kapatma eylemine katılmayan siz değerli eczacılara teşekkür eder, bundan sonra da aynı duyarlılık ve iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtiriz” ifadelerine yer verildi. SGK, kurumla sözleşme imzalayan toplam 22 bin 888 eczaneden dün saat 10.30’da 5 bin 402, 12.30’da 6 bin 218, 14.30’da 7 bin 133, 16.30’da 7 bin 529, 18.30 itibarıyla da 7 bin 857 eczanenin provizyon sistemi üzerinden reçete girişi yaptığını bildirmişti.

TEB: Nöbetçilere takviye yapmıştık

TÜRK Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) teşekkür mesajına, “Nöbetçi eczanelerimize teşekkür etmişler” yorumu getirdi. Tüm ilçe ve beldelerdeki eczanelerin açık kaldığını, şehir merkezlerindeki eczanelerde ise öğleye doğru yığılmalar olduğu için eczane takviyesi yaptıklarını belirten Çolak, şunları söyledi: “İstanbul’da özellikle Cerrahpaşa ve Çapa civarında öğleye doğru yığılmalar oldu. Ankara’da biraz sıkıntı oldu. Ankara ve İstanbul’da nöbetçi eczane sayısını iki katına çıkardık. İzmir’de yüzde 25 gibi bir takviyemiz oldu. Biz vatandaşı mağdur etmemek için eczane takviyeleri yaptık. Bu rakamlar bizim bilgimiz dahilinde. Bazı nöbetçi eczacılar işlerini yetiştiremediği için evlerinde reçete girmeye devam etti. Gün içinde üç-dört kez provizyon alamadığımız oldu. Provizyon sistemi tıkandı. Arkadaşlarımız günlük bitiremedikleri işleri kendi evlerine götürdüler. Hiçbir yerde problemimiz yok. SGK bu olayı manipüle edip çarpıtmak istiyor. Üç dört münferit olay dışında bu dayanışma eczacıların kendi meslek örgütlerine verdiği önemin ve güvenin göstergesidir.”

İstanbul’da eyleme katılım yüzde 100

İSTANBUL Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, SGK’nın teşekkür mesajı göndererek eczacıları bölmeye çalıştığını belirtti. “İstanbula eyleme katılım yüzde 100’dür” diyen Semih Güngör, SGK’nın saptırma yaptığını öne sürdü. Göz göre göre insanları bölmeye çalışmanın bir anlamı olmadığını söyleyen Güngör, “Yazık, sonunda zaten sakat yürüyen, yürümekte zorluk çektiğimiz sistemi yürütmeme noktasına getirecekler. SGK eczacılar arasındaki kararlılığı bozmak için sürekli birşeyler yayınlıyor” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title