Haberler

Bir Günde 3 Destek Kıran Endekste 82.000 Desteği Takip Ediliyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi sabah yükselişle başladıktan sonra analist raporlarında dikkati çeken üç destek seviyesini de aşağı yönlü kırarak 82.037,91 puana kadar geriledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi sabah yükselişle başladıktan sonra analist raporlarında dikkati çeken üç destek seviyesini de aşağı yönlü kırarak 82.037,91 puana kadar geriledi.

Güne 84.902,67 puandan başlayan endeks, raporlarda öne çıkan 84.500, 83.900 ve 83.000 destek seviyelerini aşağı yönlü kırdıktan sonra bu dakikalarda 82.000 desteği üzerinde tutunma çabasında.

Endeksin seyri ve piyasaları olumsuz yönde etkileyen açıklamaları değerlendiren Garanti Yatırım Araştırma Müdürü Özgür Yurtdaşseven Moody's'ten yapılan son açıklamalarda kısa vadede not artışını destekleyen ifadelerin olmamasının neden olduğunu belirtti.

İş Bankası (C) hissesinin sert düşüşünün endeks üzerinde 300 puanlık negatif etkisi olduğuna dikkati çeken Yurtdaşseven, bankacılık hisselerinde de kar satışı baskısının sürdüğünü ifade etti.

Endekste ana yükselen trend içerisindeki ara düzeltme sürecinin 84.000 desteğinin altına gelinerek devam ettiğini kaydeden Yurtdaşseven teknik değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Kısa vadeli yükselen trendin altına gelindi. Haftanın ilk işlem gününde beklentimizin üzerindeki satışlarla endeks haftalık bazda izlediğimiz ikincil destek seviyesi olan 82.500e yaklaşıyor. Mevcut eğilim 82.500'de tepki alımlarının ön plana çıkabileceğine işaret ederken, olası yükselişlerin 84.000'le sınırlı kalması ihtimali kuvvetlidir. Bu noktada kısa vadede 82.000-84.000 bandında dalgalanma eğilimi etkili olabilir."

İş Bankası ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamada, Türkiye iş Bankası AŞ Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı'nın sahip olduğu İş Bankası (C) hisselerinden 45 milyon lotluk kısmının İMKB'de partiler halinde satılmasına karar verildiği bildirildi.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Garanti Yatırım İş Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title