Haberler

Başkent Doğalgaz Botaş'a Borcunu Ödedi

Başkent Doğalgaz, Kurumun Botaş Genel Müdürlüğüne 440 Milyon Tl Tutarında Olan Borcunun Ödendiğini Bildirdi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Harun Gündüz, kurumun BOTAŞ Genel Müdürlüğüne 440 milyon TL tutarında olan borcunun ödendiğini bildirdi.

Gündüz, yaptığı açıklamada, BOTAŞ Genel Müdürlüğüne olan 440 milyon TL borçlarının bitmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, yeniden borçlanmaya girmemek için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Genel Müdürlük olarak, doğalgaz dağıtımı yapan 51 firmadan biri olduklarına işaret eden Gündüz, şunları kaydetti:

''Doğalgaza zam yapılacağı tarzında söylentiler olduğunda biz de 'zam var mı?' sorularının muhatabı oluyoruz. Gaz satışı zamlandığında bizim herhangi bir karımız olmuyor. BOTAŞ'tan alınan doğalgazın metreküp fiyatının üzerine kurum olarak 5,5 cent koyarak, satış yapıyoruz. Doğalgaza gelen zammı biz belirlemediğimiz gibi, son güne kadar gelen zamdan bizim bile haberimiz olmuyor.''

Gündüz, Ankara'daki doğalgaz abone sayısının her yıl yaklaşık 90 bin arttığını belirterek, 2010 yılında doğalgaz altyapı yatırımları kapsamında, Gölbaşı, Akyurt, Elmadağ ve Kazan'ın doğalgaz almamış bölgelerinde çalışma yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title