Haberler

ATO Heyeti Paris Havacılık Fuarında

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet, "Paris Air Show" u ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet, "Paris Air Show"u ziyaret ederek incelemelerde bulundu Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet, dünyanın en büyük savunma ve havacılık fuarı olarak nitelendirilen "Paris Air Show"u ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

ATO Başkanı Bezci, savunma ve havacılık sanayi kümelenme çalışmalarının Ankara için önemine dikkat çekerek, "Geleceğin havacılık üssü olacak Ankara da benzer fuar organizasyonlarına imzasını atacak" dedi.

ATO'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet dünyanın en büyük savunma ve havacılık fuarı olarak nitelendirilen ve bu yıl 49'uncusu gerçekleştirilen "Paris Air Show"u ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 20-26 Haziran tarihleri arasında Le Buorget havaalanında düzenlenen Paris Savunma ve Havacılık Fuarı'na yaklaşık 50 ülkeden 2 bin 100 firma katıldı.

140 uçağın sergilendiği fuarda kabin içi tasarımlar, elektrik, elektronik ve metal işleri, havaalanı ekipmanları, havacılıkla ilgili ekipmanlar ve hizmetlerin yanı sıra uzay mekiği, uydu telekomünikasyonları da görücüye çıktı. İlk dört gününde sanayi kuruluşlarına, son 3 gün de halkın ziyaretine açılan fuarı yaklaşık 200 bin ziyaretçi gezdi.

-"Ankara DA HAVACILIK FUARLARINA İMZA ATACAK"-

Paris Air Show hakkında açıklama yapan ATO Başkanı Salih Bezci, Paris'te düzenlenen savunma ve havacılık fuarının Ankara için örnek teşkil ettiğini ve ATO heyeti olarak bu düşünceyle fuarı gezdiklerini ve incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Kazan ilçe sınırları içerisinde yapılması planlanan havzada savunma ve havacılık sanayi kümelenme yatırımları yapılacağını hatırlatan Bezci, "Bu yatırımların tamamlanmasının ardından Başkentimiz de kısa sürede bölgenin havacılık ve savunma üssü olacak.

Bu gelişmeler de doğal olarak Ankara'nın Paris'tekine benzer uluslararası havacılık ve savunma sanayi fuarlarının organizasyonlarına imza atmasını sağlayacaktır. Biz de bu süreçte üzerimize düşeni gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

-"IDEF'İ YENİDEN ANKARA'DA YAPMAK İSTİYORUZ"-

Ankara'nın 8 kez IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarına ev sahipliği yaptığını, 2009 yılından bu yana da fuarın İstanbul'a taşındığını hatırlatan Bezci, "Geçmişte fuar alanı yetersizliği nedeniyle dünyanın en önemli fuarlarından olan IDEF İstanbul'a taşınmıştı.

Savunma sanayimizde çok önemli bir yere sahip olan IDEF fuarını yeniden Ankara'da yapmak istiyoruz. Ankara, yeni yatırımlarla savunma ve havacılık sanayinin göz bebeği olacaktır" ifadelerini kullandı.

Paris Havacılık Fuarına ATO Başkanı Salih Bezci ile birlikte Başkanvekili Cihangir Dursun, Yönetim Kurulu Üyesi Emin Şanlı, Meclis Üyeleri Ferhat Ertürk, Turgay Araz, Recai Kesimal ve Ali Osman Öztürk katıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title