Haberler

Efsanevi Caz Piyanisti Macar Béla Szakcsi Türk Caz Müzisyenleri ile Aynı Sahnede!

Güncelleme:

''Gül Baba Mirası Koruma Vakfı'', Türkiye ve Macaristan arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlediği konserde Béla Szakcs ve Türkiye'den önemli caz müzisyenlerini aynı sahnede buluşturuyor.

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı tarafından da desteklenen konser 25 Kasım'da Salon IKSV'de gerçekleşecek.

Özellikle son zamanlarda Türk ve Macar ilişkilerini geliştirmek adına önemli projelere imza atan '' Gül Baba Vakfı'' önemli caz sanatçılarını bir araya getirdiği İstanBuda projesiyle müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Türk ve Macar Caz geleneğinin modern yansımalarını barındıracak konserde; 1970'te Montreux Caz Festivali'nde ikincilik ödülü alan ve Avrupa, Kuzey Amerika, Asya'da birçok prestijli mekân ve festivalde sahne alan piyanist, besteci Béla Szakcsi Lakatos performansıyla dinleyicilere bambaşka bir deneyim yaşatacak. Çocuk yaşta piyanoyla tanışan ve Macar caz tarihinde füzyon cazın popülerleşmesinde büyük payı olan Béla Szakcsi müzikaller, operalar ve baleler için yaptığı bestelerle de tanınıyor. Caz ile klasik müziğin birlikteliğine vurgu yapan sanatçı Ferenc Liszt ve Kossuth ödüllerinin de sahibi. Béla Szakcsi Lakatos'a sahnede eşlik edecek olan önemli caz müzisyenleri Ferit Odman, Tolga Bilgin, Engin Recepoğulları ve Ozan Musluoğlu tınılarıyla geceye renk katacak. 25 Kasım 2018'de Salon IKSV'de gerçekleşecek konserin biletleri Biletix'de.

GÜL BABA MİRASI KORUMA VAKFI

Türk ve Macar hükümetlerinin iş birliğiyle 2006 yılında Macar ve Türk toplumları arasında kültürel bir köprü kurmak ve iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve turistik ilişki ve faaliyetleri artırmak amacıyla kuruldu.

Sayın Adnan Polat'ın Başkanı olduğu vakfın en önemli misyonu Gül Baba'nın taşıdığı değerlere sahip çıkarak, iki milletin tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak, aynı zamanda ticari ilişkilerini de pekiştirmek. Vakıf aynı zamanda Gül Baba Türbesi'ni ve çevresini bir kültürel değer olarak koruyor ve onunla ilgili kamu görevlerini yürütüyor. Bu kamu görevleri içerisine türbe ve çevresi ile alakalı değerlerin korunması, devamlılığının sağlanması, insanların faydalanacağı bir hâle getirilmesi ve işletilmesi de dahil.

Diğer taraftan hem Macaristan'da hem de Türkiye'de gerçekleştirilen kültürel, sanatsal ve akademik etkinlikler ve faaliyetleri aracılığıyla, Macar ve Türkleri daha sık ve daha yakından bir araya getirecek sağlam bir kültürel köprü inşa etmek için çaba gösteriyor. Macar ve Türk halkı arasında var olan kültürel bağları derinleştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Macaristan Gül Baba Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title