Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Meriç Kaymakamı Erinç Demir, Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül ve Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş'i ziyaret etti.

Meriç Kaymakamı Erinç Demir, Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül ve Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş'i ziyaret etti.

Bülbül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kaymakam Demir'e teşekkür etti.

Demir de Bülbül'e teşekkür ederek görevinde başarı diledi.

İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş de ziyarette Demir'e yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçmiş, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Demir'e çalışmalarında başarılar diledi.

"Öpülesi Ak Eller" projesi

Lalapaşa Kaymakamı ve Süloğlu Kaymakam Vekili Şenol Öztürk, 65 yaş üstü ve yardıma muhtaç vatandaşların evlerinin temizlenmesine yönelik başlatılan "Öpülesi Ak Eller" projesinin sürdüğünü bildirdi.

Kaymakam Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların evlerinin ücretsiz temizlendiğini kaydetti.

Tüm vatandaşların yanında olduklarını belirten Öztürk, "Projemiz tam hızla devam ediyor. Proje kapsamında yaşlı, engelli, evde bakıma muhtaç tüm vatandaşlarımızın evleri temizleniyor, ihtiyaçları gideriliyor, elbiseleri yıkanıp ütüleniyor." ifadelerini kullandı.

Araç sayısı arttı

Edirne'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2017 Aralık ayı sonu itibarıyla 156 bin 460 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 Aralık ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri'ne göre, Edirne'de trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı bir önceki aya göre 585 adet bir önceki yılın aynı ayına göre ise 7 bin 10 adet artarak 156 bin 460 oldu.

Edirne'de aralık ayında 3 bin 711 taşıtın devri yapıldı. Edirne'de devri yapılan taşıtlar içinde otomobil yüzde 62,7 ile ilk sırada yer aldı. Otomobili sırasıyla yüzde 15,1 ile kamyonet, yüzde 12,5 ile traktör, yüzde 3,6 ile kamyon takip etti.

Türkiye'de toplam trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarının sayısı 22 milyon 218 bin 954 araç olurken Edirne 156 bin 460 araçla Türkiye genelindeki motorlu kara taşıtlarının binde 7'sine sahip oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Bülbül Şenol Öztürk Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title