Haberler

Edirne'de Minik Öğrencilerin Karne Heyecanı

Edirne’de, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve özel eğitim olmak üzere toplam 55 bin 874 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Edirne'de, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve özel eğitim olmak üzere toplam 55 bin 874 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Edirne TOKİ Lala Şahinpaşa İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, kurum müdürleri, eğitimciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Vali Vekili Tanç'ı çiçeklerle karşılayan minik öğrenciler, okudukları karne şiiriyle de büyük alkış topladı. Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, minik öğrencilerle tek tek ilgilenerek, kendilerine başarılı bir yıl geçirmelerini söyledi.

Karnelerini alan minik öğrenciler, büyük bir sevinç ve heyecan içerisinde olduklarını dile getirerek, yarıyıl tatili ile ilgili planlarını anlattı. Minik öğrenciler, tatil boyunca bol bol dinleneceklerini söyleyerek ödevlerini de ihmal etmeyeceklerini kaydetti.

"ÇAĞDAŞ, BİLİME AÇIK ÇOCUKLAR OLARAK YETİŞMESİ İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, minik öğrencilerin karne heyecanını paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Pek çoğumuz birinci sınıfı hatırlayamasak da karne heyecanını biliyoruz. Bugün çocuklarımızın bu sevincine, heyecanına ortak olmak için okulumuza geldik. Karnelerini dağıttık. Çocuklarımızla burada olmaktan, onları pırıl pırıl görmekten çok mutlu oldum. İyi eğitiliyor olduklarına hepimiz inanıyoruz. Onların eğitimi için hepimiz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çağdaş, bilime açık, dünyaya açık çocuklar olarak yetişmesi için büyük çaba gösteriyoruz" dedi.

Öte yandan, Edirne'de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okul öncesinde 5 bin 259, ilkokulda 17 bin 298, ortaokulda 16 bin 346 ve ortaöğretimde 16 bin 525, özel eğitimde 446 olmak üzere toplam 55 bin 874 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Ayrıca, ilk dönem içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 4 bin 588 öğretmen ve 551 personel olmak üzere 5 bin 139 kişi görev aldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özcan Beyazıt Tanç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title