Haberler

Edirne'de Kış Lastiği Denetimleri

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda takılması yasa gereği zorunlu olan kış lastiği denetimleri Edirne'de sürüyor.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda takılması yasa gereği zorunlu olan kış lastiği denetimleri Edirne'de sürüyor.

Edirne Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent girişinde kış lastiği kontrolü yaptı. Uygulama çerçevesinde, ticari araçlar durdurularak lastiklerinin diş derinliğine bakıldı.

Edirne Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde uygulama yapan ekiplerin durdurduğu kamyon sürücüsü Ali Kaynak, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini söyledi. Kar lastiğinin güven verdiğini ifade eden Kaynak, "Kar lastiği her yönüyle rahatlık. En azından karda buzda rahat ediyoruz" dedi.

Kontroller sırasında kar lastiği taktırmayan okul servisi sürücülerine ceza uygulandı.

Kurala uymayan araçlara 519 lira ceza

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık-1 Nisan'da zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacak.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde, yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Ali Kaynak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title