Haberler

Eczacıbaşı'dan üstün yetenekli 15 genç sanatçıya müzik bursu

Güncelleme:

Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı'nın yurtdışında müzik eğitimi için verdiği bursu bu yıl, dokuzu kadın altısı erkek 15 genç sanatçı kazandı ve böylece, 1987 yılından bu yana verilen bursları kazanan üstün yetenekli genç sanatçılar 145 kişiye ulaştı ve toplam destek tutarı da 1 milyon dolara yaklaştı.

Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı'nın yurtdışında müzik eğitimi için verdiği bursu bu yıl, dokuzu kadın altısı erkek 15 genç sanatçı kazandı ve böylece, 1987 yılından bu yana verilen bursları kazanan üstün yetenekli genç sanatçılar 145 kişiye ulaştı ve toplam destek tutarı da 1 milyon dolara yaklaştı.

Eczacıbaşı'dan yapılan açıklamaya göre, burs başvuruları her yıl Haziran-Temmuz aylarında yapılıyor. Yapılan bütün başvurular, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından belirlenen Müzik Bursları Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilerek sonuçlar adaylara Eylül ayında duyuruluyor.

Müzik alanında lisans diplomasına sahip, saygın bir yurtdışı müzik öğrenim kurumunda lisansüstü bir eğitim programına kabul edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm genç sanatçılar, burs başvurusunda bulunabiliyor.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı'nın müzik burslarıyla yurtdışında eğitim gören üstün yetenekli gençler , dünya sahnelerinde de adlarından söz ettiriyor. Bunlar arasında en çok dikkat çeken

isimler şöyle:

Muhiddin Dürrüoğlu: Brüksel Kraliyet Konservatuvarı'nda profesör.

Fora Baltacıgil: Münih Filarmoni Orkestrası kontrbas grup şefi

Efe Baltacıgil: Seattle Senfoni Orkestrası Viyolonsel grup şefi

Elif Ezgi Kutlu: Strazburg Operası mezzosoprano

Gökhan Aybulus: Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda piyano ana sanat

dalı öğretim üyesi

Emirhan Tunca: Manhattan School of Music'te Oda müziği hocası

Bu yıl burs kazanan genç sanatçılar:

Aslıhan Keçebaşoğlu

Deniz Ayşe Birdal

Deniz Esen

Denizsu Polat

Ece Selin Yüksel

Elman Mecid

Elvin Hoxha Ganiyev

Erdem Delibaş

Ezgi Göktürk

İdil Kutay

İlker Yiğit Gül

Melis Çom

Pelinnur Işıkcı

Sabahattin Emre Türktopu

Tolga Akman

(Fotoğraflı)


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Eczacıbaşı Topluluğu Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title