Haberler

"Dünyayı Kurtarmak İçin Etten Vazgeçmeye Gerek Yok"

Küresel Isınmayı Önlemek İçin 2050'ye Kadar Sera Gazları Salımının Yarıya İndirilmesini Savunan Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Bununla Birlikte, Dünyayı Kurtarmak İçin Et Yemekten Vazgeçmeye Gerek Olmadığını Söyledi.

Küresel ısınmayı önlemek için 2050'ye kadar sera gazları salımının yarıya indirilmesini savunan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, bununla birlikte, dünyayı kurtarmak için et yemekten vazgeçmeye gerek olmadığını söyledi.

Blair, İngiliz gazetesi Independent'in okuyucularıyla yaptığı soru-cevap toplantısında, "Tropikal yağmur ormanlarının et ve tahıl için tarla yapılmak üzere yok edilmesi durdurulmak ve süreç tersine döndürülmek zorundadır. Bu nedenle ben G-8 liderlerinden ormanların yok olmasını ve tahribatını durdurmalarını istedim" dedi.

"Tarımsal kaynaklardan gelen salımı en aza indirmenin iklim değişikliğini sınırlama çabalarının önemli bir parçası olacağını" ifade eden Blair, "Bu nedenle vejetaryen olup bir örnek teşkil etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "(Söylediklerim) dünyanın etten vazgeçmesi anlamına gelmez" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title