Haberler

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi: Zelenski'yi öldürmeye gönderilen "V taburu" yok edildi

Güncelleme:

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Çeçen lider Ramzan Kadirov'un Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'yi öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiğini duyurdu. Aleksey Danilov, "Çeçen asıllı Rus askerlerin özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel'de diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanı'mızı veririz ne de toprağımızı" dedi.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov'un, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'yi öldürmek için gönderdiği "V taburu"nun yok edildiği duyuruldu.

"KİMSEYE NE BAŞKANIMIZI VERİRİZ NE DE TOPRAĞIMIZI"

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, "Bunların özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel'de diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanı'mızı veriniz ne de toprağımızı" dedi.

HARKOV BOMBARDIMAN ALTINDA

Rusya'nın en önemli hedeflerinden biri olan Harkov gece gündüz bombardımana tutuluyor. Harkov Valisi Aleg Sinegubov yaptığı açıklamada, Rusya'nın savaş suçu işlediğini ifade ederek, "Bugün roketler şehrin merkezindeki hastaneye ve üniversiteye düştü. Sivil insanlar eczaneye, markete gidiyorlardı. Aralarında çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetti" dedi.

"BU TARZ HAREKETLER SAVAŞ SUÇUDUR"

Hava saldırısında çok katlı binaların da zarar gördüğünü aktaran Sinegubov, "Hala birçok insan yığınların altında. Bu tarz hareketler savaş suçudur ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır. İnsan hayatı en değerli şeydir. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Barışı getireceğiz" dedi.

SABAH DÜZENLENEN SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya tarafından sabah saatlerinde Harkov'a düzenlenen saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 35'den fazla kişinin ise yaralandığını açıklamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Zelenskiy Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

hamdi bey:

çeçenlerin düştüğü duruma bakın yazık.

82
7
yanıtYanıtla
ALP ALP:

Bu kadirov Gerçek bir Çeçen değildir....Bu Rus ya tarafından Çeçenistan ın başına konulmuş bir kukladir Babasıda öyleymiş ve Şamil Baseyev Tarafından Stad da Rus generallerle birlikte uzaya çıkmışlardır.

80
9
yanıtYanıtla
Fakır:

rus kuklası kadirov cehennemde ateşin bol olsun

63
11
yanıtYanıtla
Cns:

Bu savaş gördugum en ilginç savaş ve kesinlikle danışıklı dövüş var bu bir oyun ve tüm dünya şuan Ukraynanin Rusya'yı yenmek üzere olduğunu sanıyor Rusya istese bir günde alır Ukraynayi bu işte başka bir iş var

44
9
yanıtYanıtla
Vasco KKK TURBO:

Bizdeki hainlerde görsün örnek alsın ,Vatan nasıl korunur.

35
6
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Çeçen mi tatarmi uzak dur

30
10
yanıtYanıtla
Aycan :

Daha düne kadar ruslar çeçenlere çerkezler gibi soykırım uygulamadı mıydı. Tövbeler olsun. Pes

31
1
yanıtYanıtla
Narter Nart:

MASHAALLAH. ELHAMDULİLLAH.. ALLAHU EKBER...Masumların katledilişine ortak ve görmezden gelerek dilsiz şeytan olmayın.

12
14
yanıtYanıtla
Aycan :

Fikri hür artı vicdanı hür, eşittir onurlu olmak...

25
0
yanıtYanıtla
ümit yılmaz:

evet uyguladı girdi çeçenistana nekadar rusya karşıtı insan varsa öldürdü en tepeyede kendi adamlarını yerleştirdı çıktı şuan başta olanlar çeçenkılıklı ruslar

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title