Haberler

Türk ve Azeri İşadamları İftar Sofrasında Buluştu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Birliği (TÜSİAB) tarafından 300 kişilik iftar sofrası kuruldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Birliği (TÜSİAB) tarafından 300 kişilik iftar sofrası kuruldu. İftara Türkiye Büyükelçisi Hulusi Kılıç, KKTC Bakü Temsilcisi Zeki Gazioğlu, vatandaşlar, Azerbaycanlı ve Türk işadamları katıldı.

Ezanın okunmasıyla vatandaşlar oruçlarını hep beraber açarlarken konuşma yapan Türkiye Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, "Ramazan gününde hainler tuzak kurdular ve 8 askerimizi şehit ettiler. Ruhları şad olsun. Bu ramazan ayında şehit olmaları Allah katında onların yerini daha da güçlü kılmaktadır. Hepinizin Ramazan ayını kutluyor bereket ve barış getirmesini diliyorum. Türk işadamlarının son yıllarda Azerbaycan'ın gelişmesine çok katkısı oldu ve bugün Azerbaycan'daki işadamları da dünya çapında işadamı oldu" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen iftarda açıklama yapan TÜSİAB Başkanı Murat Bakır, "TÜSİAB geleneksel olarak her sene düzenlediği iftar programını gerçekleştiriyor. Bütün üyelerimiz oruçlarını açtılar. Birlik ve beraberliğimizi bir kere daha sergilemiş olduk. Bu vesileyle hepinize çok teşekkür ediyorum bütün Azerbaycan'ın ve İslam Dünyasının Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra gazetecilere Ramazan ayının İslam Dünyası için önemini belirten Hulusi Kılıç, "Ramazan ayına 12 ayın sultanı diyoruz. 1 ay barış ve huzur içinde geçiyor. Hem Türkiye hem de Azerbaycan'da Ramazan barış ve huzur içersinde geçiyor. Onun için çok memnunuz. Burada Büyükelçilik olarak da hem işadamlarına hem de Türk ve Azeri vatandaşlarına iftar yemeği düzenliyoruz. Ben herkesin Ramazan ayını ve karşıdan gelen bayramlarını kutluyorum. Türkiye ve Azerbaycan komşularından kaynaklanan sorunlar yaşıyor. O sorunların bitmesini istiyoruz. Bizin kimsenin toprağında gözümüz yok. Yeter ki barış ve huzur olsun" şeklinde konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hulusi Kılıç Azerbaycan Türkiye Bakü Dünya Haberler

title