Haberler
BBC

Trump: Kürtaj hakkı konusunda yeni Yüksek Mahkeme kararı 'mümkün'

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Yüksek Mahkeme üyeliği aday gösterdiği yeni yargıçla birlikte, ABD'de 1973'te kürtajı yasallaştıran kararın yeniden değerlendirilmesinin "kesinlikle mümkün" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Yüksek Mahkeme üyeliği aday gösterdiği yeni yargıçla birlikte, ABD'de 1973'te kürtajı yasallaştıran kararın yeniden değerlendirilmesinin "kesinlikle mümkün" olduğunu söyledi.

Trump, kürtaj hakkı konusunu Yüksek Mahkeme'ye üyeliğine aday gösterdiği Amy Coney Barret ile aday olması öncesinde konuşmadıklarını belirtti.

Ancak Trump Coney Barrett'in "kesinlikle muhafazakar görüşlere sahip biri" olduğunu vurguladı.

Barrett, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden liberal Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'un yerine aday gösterildi, ancak henüz Senato tarafından onaylanmadı.

Demokratlar ve kadın hakları savuncuları, muhafazakar yargıç Barrett'ın atanmasının, "Roe v Wade" kararı olarak bilinen 1973 tarihli, kürtajı yasallaştıran kararı geri çevirebileceğinden korkuyor.

Barrett'ın Yüksek Mahkeme üyeliği Senato onayı alırsa, 9 Yüksek Mahkeme yargıcından 6'sı muhafazakarlardan oluşacak ve ideolojik dengesi onyıllar boyunca değişecek.

Trump'ın atadığı üçüncü yargıç

Trump, Yargıç Barrett'ın adaylığının onaylanması halinde, bu konuda nasıl oy kullanacağını bilmediğini savundu ve "Anayasayı yazıldığı gibi yorumlayacak birini arıyorum. Bu konuda çok güçlü bir isim" dedi.

Yüksek Mahkeme'nin 9 üyesi ömür boyu görev yapıyor ve kararları, silah sahibi olma ve oy hakkından, kürtaj ve seçim kampanyalarının finansmanına dek Amerikan kamu politikasını şekillendirebiliyor.

Barrett, 2017'de Neil Gorsuch ve 2018'de Brett Kavanaugh'un ardından, Trump'ın atadığı üçüncü Yüksek Mahkeme Yargıcı olacak.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title