Haberler

Rutte'nin İstifası Hollanda'da Erken Seçim Yolunu Açtı

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte'nin, dün Kraliçe Beatrix'e istifa dilekçesini sunması ülkede siyasi krize yol açarken bir yandan da erken seçim yolunu açtı.

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte'nin, dün Kraliçe Beatrix'e istifa dilekçesini sunması ülkede siyasi krize yol açarken bir yandan da erken seçim yolunu açtı.

Hollanda'da, iktidardaki sağ koalisyonunun, hükümeti yaklaşık 18 ay boyunca dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Geert Wilders'ın lideri olduğu Özgürlük Partisi'yle (PVV) ekonomik tasarruf tedbirleri konusunda anlaşmazlığa düşmesi, dün Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, Kraliçe Beatrix'e istifa dilekçesini sunmasına neden olmuştu. Mecliste yapılacak görüşmede erken seçim takvimin netleşmesi beklenirken Hollandalı parlamenterler seçim tarihinin sonbaharda olacağı sinyalini verdi.

Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) Başkanı Ruth Petoom yaptığı açıklamada, "Tamamen seçime hazırlanmamız lazım. Yakın dönemde seçim olacak, onunla ilgileniyoruz. Parti yönetimimiz seçime dönük çalışmalara başladı. Seçimle ilgili çok güzel bir kampanya süreci geçirmek istiyoruz. Kampanya sürecinde farklı kültürlere açılmayı da hedefliyoruz. Hükümetin düşmesi hepimiz için büyük bir sürpriz oldu beklemiyorduk. Üç partinin liderleri de nerede ise anlaşmışlardı tasarruf paketi üzerinde. Yarınlar için önemli

kararlar almamız gerekiyor. Kısacası yarın bu günden başlıyor. Seçimin kriz dönemine denk gelmesi çok zor tabii ki. Partilerin bu krizin aşılması noktasında el birliği ile hareket etmesi çok önemli. Muhalefet partilerinin sadece kendi çıkarlarını değil ülkeyi düşünmeleri gerekir" dedi.

CDA Milletvekili Coşkun Çoruz, "Maalesef, PVV lideri Wilders, Cumartesi günü fişi çekti. ve hükümetin devamına nokta koydu. Zaten bir krizin içinde idik. Ama bu ülkeyi derin bir krizin içine soktu. Bu büyük bir sorumsuzca davranış. Çünkü bakın Cumartesinden bu yana faizler hemen yüzde 10 yukarı fırladı. Bu demektir ki Hollanda devleti bu gün 2 milyar borç para alma durumunda olur ise buna 50 milyon ekstra faiz ödemek zorunda kalacak" dedi.

Hollanda İşçi Partisi (PVDA) Milletvekili Nebahat Albayrak, "Çok sorumsuz ve büyük riskler alan hükümetti bu. PVV işbirliği ile CDA ve VVD uçurumun kenarına getirdiler. Ama çok geç değil. Önümüzde bunları düzeltmek için yıllar. Ülke içinde ki siyaset olsun bu konuda çok zaman kaybettik. Yapılanlar yıkıldı. Onları onarmak için çok büyük çaba gerekiyor. İlk hedefimizde bu" dedi. - LAHEY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Geert Wilders Mark Rutte Hollanda Beatrix Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title