Haberler

İngiliz gazetesinden bomba iddia: Putin nükleer silah kullanırsa, generaller Rusya'da darbe yapacak

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşı 8. ayına girerken cephe hattında Rus ordusu henüz bir başarı elde edemedi. Kısmi seferberlik ilan ederek yeni askerleri ordusuna katan Rusya lideri Putin, geçtiğimiz günlerde nükleer silah kullanabileceğini söyledi. İngiliz gazetesi Daily Mirror, "Putin nükleer silahları kullanmaya kalkarsa bu engellenecek ve generaller ülkede darbe yapacak" iddiasında bulundu.

Rusya, Ukrayna savaşının 8. ayında işgal ettiği dört bölge olan Japorijya, Herson, Donetsk ve Luhansk'ta yasa dışı referandumlar ile ilhak ettiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Putin ilhak konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın kendisini savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Putin'in bu söyleminin Rus ordusunu rahatsız ettiği söylentilerinin ardından, İngiliz basını dikkat çeken bir haber kaleme aldı.

"KREMLİN'E DARBE OLABİLİR"

Putin'in Ukrayna'da zaferi güvence altına almak için nükleer bir saldırı başlatmaya kalkışması durumunda isyanla veya ölümle karşı karşıya kalacağı iddia ediliyor. Daily Mirror'a konuşan bir kaynak, ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği iddia edilen, bu hafta 70 yaşına giren Putin için, ''Yıkıcı silahları kullanırsa Kremlin'e darbe olabilir'' söyleminde bulundu.

''TÜM ARAÇLARI KULLANIRIZ''

Putin önceki günlerde yaptığı açıklama da, "Toprak bütünlüğü tehdit edilirse Rusya mevcut tüm araçları kullanır, bu bir blöf değil" ifadelerini kullandı. Rus devlet başkanının bu söylemi, Putin'in savaşı kaybetmesi halinde nükleer silah kullanabileceği yorumlarını daha da güçlendirdi.

UKRAYNA İKİ CEPHEDE İLERLİYOR

Öte yandan savaşın son günlerinde Ukrayna ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Ukrayna basınında yer alan haberde, Herson bölgesindeki Davydiv Brid, Starosillya, Novopetrivka, Dudçani yerleşim birimlerinin kontrolünün yeniden Ukrayna'ya geçtiği belirtildi. Harkiv bölgesinde de Bohuslavka köyünün Rus güçlerinden geri alındığı ifade edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı açıklamada, eylülden bu yana sadece Harkiv'de 450'den fazla yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığını belirtmişti.

Putin nükleer silah kullanırsa başına büyük bir iş açacak! Generaller Rusya'da darbe yapacak

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (1)

Umit Cetin:

darbe korkakların işidir

5
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title