Haberler

Paris'te Çifte Saldırı! Polise Ateş Açan Saldırgan, Havalanında Askerin Silahını Aldı, Vuruldu

Güncelleme:

Paris çifte saldırının şokunu yaşıyor. Şehrin kuzeyinde yol kontrolü yapan polislere saldırı düzenledikten sonra Orly Havaalanı'nda görevli askerin silahını almaya çalışan saldırgan vuruldu.

Paris bugün iki saldırıyla sarsıldı. Günün daha erken saatlerinde Paris'in kuzeyinde bir polis noktasına saldırı düzenlendi. Ardından Paris'te Orly Havalimanı'nda silah sesleri duyuldu ve bir askerin silahını alarak kaçmaya çalışan şüpheli vuruldu. İki saldırının failinin aynı kişi olduğu ve polis noktasındaki saldırının ardından havaalanına geldiği açıklandı.

PARİS'TE POLİSE SALDIRI

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzey doğu bölgesinde yol kontrolü sırasında polise ateş açılması sonucu, bir polisin yaralandığı bildirildi. Olay yerinden kaçan şüpheli izini kaybettirdi. Saldırganın kentin güneyine doğru gelerek Orly Havalimanı'nda ikinci bir saldırı düzenledi.

ASKERİN SİLAHINI ALDI

Paris Orly Havalimanı'nda devriye gezen askerlerden birinin silahını alan şüphelinin, alandaki bir mağazaya saklandığı ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Fransa'nın başkenti Paris'in ikinci büyük havalimanı olan Orly'de yerel saatle 08.30'da meydana geldiği belirtilen olaydan sonra havalimanına özel birlikler sevk edildi ve havalimanı aramalar yapılması amacıyla boşaltıldı.


MAĞAZAYA SAKLANDI, VURULDU

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, "Bir kişi, havalimanında devriye gezen askerlerden birinin silahını alıp alanda bulunan bir mağazaya saklandı. Düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu. Sözcü, İçişleri Bakanı Bruno Le Roux'nun havalimanına doğru yola çıktığını belirtirken, olayda saldırgan dışında ölü ve yaralının bulunmadığını kaydetti.


ÖZEL BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Havalimanına bomba imha ekipleri gönderilirken, özel birliklerin de boşaltılan havalimanı ve çevresinde operasyon düzenledikleri bildirildi.

Orly Havalimanı ve çevresine sefer yapan metro ve banliyö trenleri de durduruldu.


"HAVALİMANI BÖLGESİNDEN UZAK DURUN"

Fransa Emniyeti ve Paris Havalimanı Yönetimi de, Twitter'dan yayımladıkları mesajlarda vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Havalimanında operasyonun devam ettiğini, havalimanı bölgesinden uzak durulması gerektiğini" kaydettiler.

Fransa'nın başkenti Paris Orly havalimanında nöbet tutmakta olan bir askerin silahını alarak havalimanının içindeki bir dükkana sığınan saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.


İNİŞ KALKIŞLAR DURDU

Havalimanında uçak iniş kalkışları durduruldu. Gelen uçaklar başka havaalanlarına yönlendirildi. Civardaki dükkanların boşaltıldığı bildirildi.

THY UÇUŞLARININ YAPILDIĞI KAPIDA GERÇEKLEŞTİ

Independent'ta yer alan habere göre; havaalanındaki güvenlik görevlilerinden birisi saldırının Türk Hava Yolları uçuşlarının yapıldığı 37-38. kapıda gerçekleştiğini söyledi


DAHA ÖNCE DE MÜZEDE YAŞANMIŞTI

Bomba imha ekiplerinin de Paris'in güneyinde yer alan havalimanında olduğu belirtildi. Geçtiğimiz ay Paris'te bulunan Louvre Müzesi'ne bıçağıyla girmeye çalışan bir kişi askerler tarafından vurulmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Paris Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title